Noua directoare a Școlii Centrale, doamna profesoară de economie Gabriela Neagu (foto), care conduce din toamna anului trecut ce a mai mare școală gimnazială din Câmpina, își va vedea în curând împlinit un proiect drag pe care l-a susținut cu tărie în ultimele luni: toți elevii unității să învețe dimineața.
„Am ținut foarte mult la această schimbare, mai ales că, fără un efort prea mare, s-au putut amenaja spațiile necesare, respectându-se astfel litera și spiritul Legii Învățământului, care permite ore de studiu după-amiază pentru clase gimnaziale numai atunci când în școala respectivă nu există spații suficiente pentru desfășurarea tuturor cursurilor dimineața. După știința mea, faptul că toți elevii unității noastre vor învăța dimineața este o premieră pentru Școala Centrală. Până la sfârșitul acestei vacanțe se va amenaja corespunzător toată infrastructura necesară. Ca urmare, șase clase de elevi (trei de a 5-a și trei de a 6-a), vor învăța la fel ca și ceilalți elevi ai școlii, înlăturându-se astfel o inechitate ce nu mai putea fi tolerată și îndeplinindu-se, cu acest prilej, numeroasele solicitări ale părinților elevilor în cauză”, ne-a declarat directoarea Școlii.
Şcoala Centrală are 662 de elevi și 25 de clase: 13 la ciclul primar (clasele 0-IV) și 12 la ciclul gimnazial.
A doua școală din istoria învățământului câmpinean, apărută acum un secol (la început, ca școală primară urbană de fete), este una dintre cele mai apreciate de către câmpineni. Încă din anul 2009, Școala Centrală a început demersurile pentru obținerea autorizației de funcționare din partea ISU, dar aici a avut ceva ghinion, fiindcă, în ciuda eforturilor depuse și a progreselor realizate, nici până în ziua de azi nu s-a obținut acest aviz. Însă nu este nici departe ziua în care toate normele ISU vor fi îndeplinite. Orice s-ar spune, astăzi, unitatea este sigură și asigură condiții foarte bune de studiu, chiar dacă nu îndeplinește toate rigorile legislației de protecție în caz de incendiu. La început a existat o problemă tehnică, o deficiență din punctul de vedere al dotărilor, fiind necesară agrementarea unui lambriu conform standardelor ISU. Acest lambriu nu era ignifugat, dar a fost folosit de către constructorii care au realizat noua clădire a școlii, lucrările fiind finalizate în anul 2007. Însă după rezolvarea problemei (înlocuirea lambriului din plastic) s-a schimbat legislația și au trebuit rezolvate și alte dotări neconforme, care nu s-au încadrat în standardele de protecție a imobilului în caz de incendiu. De exemplu, sunt în curs de realizare instalația de semnalizare în caz de incendiu și celelalte condiții impuse de noile modificări legislative, după care obținerea avizul de funcționare din partea ISU va fi o simplă formalitate.
Pe 1 februarie 2018, în Școala Centrală s-a desfășurat un eveniment dedicat în special școlarilor din clasele O (pregătitoare). Este vorba despre „Ziua Internațională a Cititului Împreună”, sărbătorită în toate clasele cu cei mai mici copii din școală. În cadrul acestui eveniment, elevi de la Grupul Școlar Forestier le-au citit, în clasă, școlarilor de la clasele pregătitoare. Evenimentul a fost inițiat și coordonat de către Cabinetul Interșcolar de Asistenţă Psihopedagogică de pe lângă Colegiul Tehnic Forestier (profesor consilier Gabriela Popa). A fost o activitate inedită şi captivantă, care le-a dat celor mici posibilitatea să călătorească în lumea minunată a basmelor, a fabulelor şi a poeziilor.
Adrian BRAD
Din cate stiu eu Scoala Gimnazială B P Hasdeu are un numar usor mai mare de elevi decat Scoala Centrală. Va rog sa verificați si sa modificați articolul, precizând in ce sens e mai mare Scoala Centrală – probabil metri pătrați- pt ca sigur nu are cei mai multi elevi.