Știri

Descoperă povestea Ansamblului Slobozia, modelul câmpinean de excelență națională

Centrul Național de Informare şi Promovare Turistică Câmpina vă invită duminică, 27 octombrie, să luaţi parte la al 8-lea tur ghidat pietonal lunar, în care veţi afla informații inedite și povești fascinante relatate, ca de obicei, de ghidul de turism Mădălin-Cristian Focșa, cercetător pasionat al istoriei locale. 
De această dată veţi avea ocazia să descoperiţi fascinați locul-minune al orașului nostru, spațiul care dă oricărui român încrederea că „se poate și la noi”. Aici totul e la superlativ, pentru că omul a știut să sfințească locul și să se autodepășească.
Veţi petrece în jur de trei ceasuri liniștite de toamnă, explorând construcțiile, amenajările și ambianța Ansamblului Parohiei Sfântul Nicolae din cartierul Slobozia, care vorbesc de la sine despre vrednicia oamenilor. Veţi afla, pas cu pas, povestea acestui loc – vechi metoc al Mânăstirii Sinaia, în jurul și datorită căruia s-a înfiripat și dezvoltat cartierul sudic al orașului.
Punct de întâlnire și de încheiere: stația auto PRAM (lângă sensul giratoriu de la intrarea în oraș dinspre Ploiești) – ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare