Chiar în prima zi a campaniei electorale oficiale, democrat-liberalii câmpineni au organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia şi-au prezentat echipa şi platforma electorală pentru alegerile locale. Horia Tiseanu, Elena Albu, Bogdana Ţiţei, Irina Modrogan şi Viorel Bondoc au vorbit – fără excepţie – de “echipa portocalie”, toate obiectivele electorale ale PD-L fiind prezentate sub sloganul “Facem ce trebuie pentru Câmpina”. S-a vorbit despre proiecte, despre necesitatea accesării fondurilor structurale şi nu au lipsit “înţepăturile” la adresa unor contracandidaţi.
Interes pentru… cai
Dacă despre unele proiecte ale democrat-liberalilor nu se poate vorbi prea mult, în schimb ni s-a părut foarte interesantă includerea în programul electoral al PD-L a unui punct privind rezolvarea situaţiei cailor lăsaţi liberi, o problemă ridicată de un consilier local, Elvis Arghir, candidat, la rândul său, la funcţia de primar. Nu a contat, democrat-liberalii însuşindu-şi acest proiect cu următoarea explicaţie oferită de Viorel Bondoc: “Problema cailor lăsaşi liberi, chiar dacă a fost antamată de un alt coleg consilier, vrem s-o rezolvăm. Colegul despre care vorbesc n-a avut un studiu tehnic, iar proiectul său a fost ca o piatră aruncată într-un lac!”
Nemulţumiri în rândul foştilor PLD-işti
Întocmirea listei de candidaţi pentru Consiliul Local a iscat numeroase discuţii şi în sânul democrat-liberalilor. Tiseanu şi-a impus punctul de vedere, astfel încât în primii zece candidaţi pentru Consiliul Local nu figurează decât un fost peledist şi acela pe locul şase. De aici, o reacţie de adversitate şi o stare conflictuală între democraţi şi cei absorbiţi la ordinul preşedintelui Băsescu, reacţie care a avut ca rezultat rărirea trecerilor pe la sediul partidului a celor care s-au simţit marginalizaţi. Oamenii proveniţi din PLD au ales să nu facă scandal, ci au făcut un pas înapoi, rămânând de văzut care va fi reacţia lor după alegeri, în funcţie – bineînţeles – şi de rezultatul votului. Tiseanu a explicat absenţa pelediştilor din primele zece locuri astfel: “Am stabilit ca prezenţa pe listă să ţină cont de rezultatele de la europarlamentare, iar proporţia a fost de unu la cinci, în condiţiile în care noi am avut cam 37%, iar ei vreo 7%. Excluzând primul loc pe lista de consilieri, care revenea candidatului la funcţia de primar, în continuare s-a mers pe principiul cinci de la PD, apoi unul de la fostul PLD şi tot aşa…”
De ce candidează Horia Tiseanu?
“Înainte de orice sunt un om politic”, a spus la un moment dat Tiseanu, în conferinţa de presă. Ulterior, întrebat de ce candidează pentru un nou mandat, Horia Tiseanu a dat un răspuns… pe care vă lăsăm pe dvs să-l catalogaţi dacă este al unui om politic sau nu. “Candidez – a spus Tiseanu – pentru că acum patru ani am câştigat având obiective pe durata a două mandate şi cred că era de datoria mea să le continui”. Ce n-a spus Tiseanu: în 2004 a candidat din partea altui partid (PUR), iar pliantul acela superb cu obiectivele pentru Câmpina şi-l dispută atât partidul, cât şi candidatul plecat din partid.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!