Știri

Democrat-liberalii şi-au prezentat echipa şi platforma electorală

Chiar în prima zi a campaniei electorale oficiale, democrat-liberalii câmpineni au organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia şi-au prezentat echipa şi platforma electorală pentru alegerile locale. Horia Tiseanu, Elena Albu, Bogdana Ţiţei, Irina Modrogan şi Viorel Bondoc au vorbit – fără excepţie – de “echipa portocalie”, toate obiectivele electorale ale PD-L fiind prezentate sub sloganul “Facem ce trebuie pentru Câmpina”. S-a vorbit despre proiecte, despre necesitatea accesării fondurilor structurale şi nu au lipsit “înţepăturile” la adresa unor contracandidaţi.
Interes pentru… cai
Dacă despre unele proiecte ale democrat-liberalilor nu se poate vorbi prea mult, în schimb ni s-a părut foarte interesantă includerea în programul electoral al PD-L a unui punct privind rezolvarea situaţiei cailor lăsaţi liberi, o problemă ridicată de un consilier local, Elvis Arghir, candidat, la rândul său, la funcţia de primar. Nu a contat, democrat-liberalii însuşindu-şi acest proiect cu următoarea explicaţie oferită de Viorel Bondoc: “Problema cailor lăsaşi liberi, chiar dacă a fost antamată de un alt coleg consilier, vrem s-o rezolvăm. Colegul despre care vorbesc n-a avut un studiu tehnic, iar proiectul său a fost ca o piatră aruncată într-un lac!”

Nemulţumiri în rândul foştilor PLD-işti
Întocmirea listei de candidaţi pentru Consiliul Local a iscat numeroase discuţii şi în sânul democrat-liberalilor. Tiseanu şi-a impus punctul de vedere, astfel încât în primii zece candidaţi pentru Consiliul Local nu figurează decât un fost peledist şi acela pe locul şase. De aici, o reacţie de adversitate şi o stare conflictuală între democraţi şi cei absorbiţi la ordinul preşedintelui Băsescu, reacţie care a avut ca rezultat rărirea trecerilor pe la sediul partidului a celor care s-au simţit marginalizaţi. Oamenii proveniţi din PLD au ales să nu facă scandal, ci au făcut un pas înapoi, rămânând de văzut care va fi reacţia lor după alegeri, în funcţie – bineînţeles – şi de rezultatul votului. Tiseanu a explicat absenţa pelediştilor din primele zece locuri astfel: “Am stabilit ca prezenţa pe listă să ţină cont de rezultatele de la europarlamentare, iar proporţia a fost de unu la cinci, în condiţiile în care noi am avut cam 37%, iar ei vreo 7%. Excluzând primul loc pe lista de consilieri, care revenea candidatului la funcţia de primar, în continuare s-a mers pe principiul cinci de la PD, apoi unul de la fostul PLD şi tot aşa…”
De ce candidează Horia Tiseanu?
“Înainte de orice sunt un om politic”, a spus la un moment dat Tiseanu, în conferinţa de presă. Ulterior, întrebat de ce candidează pentru un nou mandat, Horia Tiseanu a dat un răspuns… pe care vă lăsăm pe dvs să-l catalogaţi dacă este al unui om politic sau nu. “Candidez – a spus Tiseanu – pentru că acum patru ani am câştigat având obiective pe durata a două mandate şi cred că era de datoria mea să le continui”. Ce n-a spus Tiseanu: în 2004 a candidat din partea altui partid (PUR), iar pliantul acela superb cu obiectivele pentru Câmpina şi-l dispută atât partidul, cât şi candidatul plecat din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare