Știri

„Cunosc foarte bine problemele acestei zone şi pot să contribui la rezolvarea lor”

– declară Georgică Diaconu, candidatul PSD la Colegiul 1 Senat Valea Prahovei
“Oamenii ştiu că suntalături de ei”
Domnule Diaconu, a început campania. Care credeţi că ar fi argumentul pentru care populaţia ar trebui să vă voteze pe dvs. pentru a reprezenta zona cuprinsă între Băicoi şi Azugaîn Senatul României?
Nu este un singur argument, sunt mai multe. Oamenii ştiu că sunt alături de ei. Le-am demonstrat-o în perioada în care am fost prefect al judeţului Prahova, dar şi în numeroase alte situaţii în care atât cât mi-a stat în putere am ajutat la rezolvarea multora dintre problemele acestei zone. Este cunoscut faptul că singurul Oficiu Prefectoral deschis în România în afara localităţii de reşedinţăa judeţului este cel de la Câmpina, pe care l-am deschis eu în perioada în care am fost prefectul judeţului. Această iniţiativă a fost gândită tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor acestei zone,să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la Ploieşti pentru rezolvarea a tot felul de probleme care se ivesc în viaţa fiecăruia. La acest oficiu veneau săptămânal reprezentanţi ai direcţiilor descentralizate de la nivel judeţean, care preluau problemele oamenilor şi le rezolvau. Chiar eu aveam o zi în fiecare lună în care eram prezent la Oficiul Prefectoral Câmpina pentru a afla doleanţele oamenilor. În opinia mea, după ce eu am părăsit funcţia de prefect, activitatea Oficiului a intrat într-un con de umbră, iar una dintre priorităţile mele va fi impulsionarea activităţii în cadrul acestui oficiu.
Ce alte lucruri concrete vă propuneţi în cazul în care veţi deveni senator?
Iniţiativele pe care le voi avea se pot grupa pe mai multe categorii. Am proiecte importante atât în sprijinirea investiţiilor în zonă, în derularea unor proiecte sociale, dar şi în ceea ce priveşte contactul direct cu cetăţenii. În acest sens, la Câmpina – localitatea cea mai mare din acest colegiu – voi deschide un cabinet parlamentar, la care lumea să poată veni pentru a-şi spune problemele, împreună urmând să găsim cele mai bune soluţii pentru rezolvarea lor. De asemenea, mi-am propus să particip la cât mai multe şedinţe ale consiliilor locale, acolo unde voi fi solicitat sau acolo unde ştiu că sunt probleme importante, reale sau se discută proiecte de anvergură, care necesită sprijinul unui parlamentar. În acest fel, pe lângă tot ceea ce cunosc eu despre această zonă, voi avea ocazia să aflu problemele şi proiectele fiecărei comunităţi, iar cum Partidul Social Democrat se va afla la guvernare, sunt ferm convins că vom putea găsi rezolvare pentru cât mai multe dintre aceste probleme şi proiecte. Ştiu că au existat mai multe discuţii pentru realizarea unei asocieri la nivelul mai multor localităţi din această zonă. Deocamdată, nu s-a făcut mare lucru… Tocmai din acest motiv, voi purta discuţii cu fiecare administraţie locală, dar şi cu această asociaţie regională, pentru a găsi cele mai importante proiecte comune, pentru care se vor putea accesa fonduri europene. Punerea de acord a tuturor reprezentanţilor administraţiilor locale pentru demararea măcar a unui proiect de anvergură regională ar însemna un mare câştig pentru toţi locuitorii zonei Câmpina şi Valea Prahovei. Nu va fi singurul demers pe care îl voi realiza pe lângă administraţiile locale. Voi discuta cu fiecare primar şi fiecare Consiliu Local şi mă voi implica în realizarea unor parteneriate care să rezolve problemele dintre administraţiile locale şi instituţiile aparţinând direcţiilor descentralizate din fiecare localitate, iar aici mă refer la unităţi de învăţământ, spitale, chiar şi unităţile de poliţie. Sunt foarte multe modalităţi prin care poate fi sprijinită activitatea acestora, astfel încât toţi oamenii să aibă parte de condiţii mai bune, mai civilizate, iar administraţiile locale nu dispun – în cea mai mare parte a lor – de bugete care să le permită dezvoltarea acestor instituţii, cu un impact social deosebit asupra populaţiei.
“Voi continua proiectele începute ca prefect”
Domnule Diaconu, de ce ar trebui să vă voteze oamenii?
Este foarte simplu – pentru că sunt unul dintre puţinii candidaţi care provin din această zonă, provin din mijlocul acestor oameni şi îmi voi desfăşura activitatea doar în folosul oamenilor, aşa cum am făcut în toată perioada în care am deţinut o demnitate publică. Oamenii mă cunosc şi ştiu că sunt de-al lor. Alţi contracandidaţi nu provin din această zonă, unii nici măcar nu trăiesc aici şi nu au cum să-i reprezinte dacă nu le cunosc problemele, interesele, sensibilităţile. Neavând cum să înţeleagă problemele lor, nici nu-i pot ajuta. În plus, faţă de toţi ceilalţi contracandidaţi, eu sunt cel care cunoaşte cel mai bine marea problematică a întregului judeţ, pentru că, de la plecarea mea din funcţia de prefect al judeţului, nu s-au schimbat prea multe. Dacă oamenii vor avea încredere în mine şi-mi vor da votul lor pentru a-i reprezenta în Parlamentul României, putem reînnoda o serie de activităţi şi de proiecte pe care le-am demarat ca prefect şi putem avea o continuitate în derularea unor proiecte de anvergură. Am de continuat unele proiecte începute ca prefect. Mi se pare extrem de important ca oamenii să iasă la vot, să-şi exprime pentru prima dată opţiunea pe acest vot uninominal şi sunt convins că viitorul lor senator va fi un om dintre oamenii locului, care le cunoaşte foarte bine problemele, le înţelege şi le poate rezolva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare