Știri

Consultare publică cu privire la noile tarife de salubrizare

Administraţia publică locală – Comisia de administraţie publică a Consiliului Local propune un nou proiect de hotărâre cu privire la modificarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare efectuat pe raza municipiului Câmpina de societatea Floricon Salub. Proiectul a intrat deja în dezbatere publică pe site-ul primăriei (www.primariacampina.ro) şi va fi supus aprobării în Consiliul Local în şedinţa care va avea loc în data de 31 ianuarie. Cetăţenii interesaţi de acest nou plan tarifar pot depune în scris propuneri (prin poştă, prin e-mail sau direct la Registratura primăriei) până la data de 25 ianuarie.
Conform proiectului de hotărâre susţinut de comisia de specialitate a Consiliului Local, începând cu 1 ianuarie 2019, tarifele pentru ridicarea gunoiului la persoane juridice şi persoane fizice ar putea fi următoarele:
Persoanele juridice de tip I (agenți economici și instituții publice, cu excepția celor din subordinea Primăriei):
– 20,49 lei/ mc (fără TVA) pentru deșeurile reciclabile;
– 72,18 lei/ mc (fără TVA)  – din care 10,50 lei/ mc contribuţia pentru economia circulară – pentru alte tipuri de deșeuri decât cele reciclabile.
Persoane juridice de tip II (Primărie și instituții publice aflate în subordinea Primăriei):
– 20,42 lei/ mc (fără TVA) pentru deșeurile reciclabile;
– 70,14 lei/ mc (fără TVA) pentru alte tipuri de deşeuri decât cele reciclabile.
Tarif pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor din construcții și demolări (pentru persoane fizice și persoane juridice)  – 216,22 lei/ tonă (fără TVA).
Persoane fizice:
– 2,16 lei/ persoană/ lună (fără TVA) pentru deșeurile reciclabile
– 7,86 lei/ persoană/ lună (fără TVA) – din care 0,64 lei/ persoană/ lună contribuţie pentru economia circulară – taxă introdusă în anul 2018 de Guvern prin OUG 74, pentru alte tipuri de deşeuri decât cele reciclabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare