Știri

Concurs de recitări din poezia lui Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu”, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati”, Casa de Cultură „Geo Bogza” şi Societatea Scriitorilor Prahovei, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, organizează marți, 15 ianuarie, începând cu ora 16.00, CONCURS DE RECITĂRI DIN POEZIA LUI MIHAI EMINESCU, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
Evenimentul se va desfășura în sala mică a Casei de Cultură „Geo Bogza”.
Proiectul EMINESCU AETERNUM se vrea a fi o modalitate de promovare a Zilei Culturii Naționale în rândul elevilor și a comunității municipiului Câmpina. Referindu-se la modul în care Eminescu este receptat astăzi, academicianul Eugen Simion afirma cu ceva timp în urmă faptul că, intrată definitiv în patrimoniul nostru spiritual, opera eminesciană reprezintă unul dintre elementele prin care românii au devenit o națiune europeană modernă prin spirit. Mare clasic al literaturii române, Eminescu, numit de către Constantin Noica omul deplin al culturii românești, rămâne o prezență vie printre noi, lumina geniului său devenind un punct de plecare pentru toată dezvoltarea viitoare a cugetării românești, așa cum intuia Titu Maiorescu la 1889, anul dispariției poetului.
Având ca scop promovarea artei literare eminesciene, proiectul va contribui la o normalizare a standardelor existenței și la o readucere a literaturii la statutul său cuvenit – acela de element component al rutinei zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare