Știri

Clubul Sportiv Câmpina continuă selecția de copii pentru Secția Fotbal

Aproape 30 de copii au fost selecționați de către Clubul Sportiv Câmpina pentru a forma pepiniera secției sale de fotbal. Clubul Sportiv Câmpina, înființat în septembrie 2015 prin HCL nr. 90/2015, este noul club sportiv al municipiului și funcționează, deocamdată, cu doar două secții: Fotbal și Înot. După posibilitățile financiare, în cursul anului viitor, se vor activa și celelalte secții din organigrama clubului (handbal, baschet și atletism), sau măcar unele dintre ele. 
Secția Fotbal (prima structură funcțională a clubului), a prins viață pe 15 mai 2016. Ea este condusă de Roberto Opațchi (antrenor cu state vechi, care a antrenat echipe din Bănești, Cornu, Câmpina). Împreună cu președintele clubului, Adrian Stoican, șeful secției de fotbal din CSC a realizat o selecție riguroasă a copiilor care iubesc nespus fotbalul și doresc să îl practice la cât mai înalt nivel posibil. Au fost selecționați zeci de copii, iar selecția va continua și în următoarele luni. 
Am stat de vorbă cu antrenorul Roberto Opațchi, coordonatorul secției arătându-se mulțumit de angajamentul și dăruirea micilor fotbaliști. ”Secția noastră funcționează la foc continuu, fără sincope. De la Clubul de Fotbal HM Junior, am preluat echipa mare, de juniori A (16 – 18 ani), pe care o vom înscrie în Campionatul republican de juniori A. Grupa mică s-a format mai repede decât mă așteptam. Sunt 28 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Fiind mulți, o să îi împărțim în două grupe de vârstă: 6 – 8 ani și 8 – 10 ani. Fiecare grupă va avea câte trei antrenamente pe săptămână. Antrenamentele sunt gratuite, tocmai pentru a permite și copiilor din familii fără posibilități financiare să practice acest sport pe care îl iubesc foarte mult și, de ce nu, să aibă o șansă în plus pentru a accede în fotbalul de performanță. Cu timpul, sperăm să formăm două grupe de copii, pe care să le înscriem în campionatele aferente. De regulă, pentru echipele cu cei mai mici fotbaliști există doar competiția denumită Cupa ”Moș Crăciun”, organizată de vreo 20 de ani de către Asociația Județeană de Fotbal. Noi însă vom încerca să organizăm concursuri la care să participe jucătorii noștri și echipele școlilor din municipiu. Astfel, copiii noștri vor avea multe jocuri în picioare, cum se spune în fotbal. Meciurile se vor desfășura aici, pe terenul cu gazon sintetic din Complexul Petrol, unde ne desfășurăm și antrenamentele. Eu sunt mulțumit de copii, unii vin de la 20-30 de kilometri distanță, sunt ambițioși și pun osul la treabă. Noi încercăm să le oferim cele mai bune condiții de pregătire, iar dacă ținem cont că totul este gratuit, efortul CSC și al municipalității este lăudabil. Urmează să vedem în ce măsură vor progresa cei mici, dar noi suntem deciși să continuăm selecția. Dacă vom organiza mai multe grupe, va trebui să mai angajăm încă un antrenor. La vârsta aceasta fragedă selecția este continuă, fiindcă talente înnăscute pot apărea oricând. Și dacă vine să se înscrie la CSC un tânăr de 18 ani care nu a fost legitimat niciodată, dacă este realmente talentat, noi îl legitimăm, pentru că asta este, până la urmă, menirea noastră: să descoperim talente de orice vârstă și să promovăm sportul de masă, adică, în cazul nostru, fotbalul pentru toți cei doritori să îl practice”, ne-a declarat Roberto Opațchi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare