BREAKING NEWSȘtiri

Ciprian Bischoff, membru fondator al formației Meteor, s-a stins din viață!

Ciprian Bischoff, membru fondator al cunoscutei și îndrăgitei formații muzicale câmpinene Meteor încă de la înființarea sa în 1968, s-a stins din viață astăzi la vârsta de 70 de ani, pe care îi împlinise în toamna acestui an.
Ciprian Bischoff a performat la chitară bass, pentru că „celelalte instrumente erau deja alese de prietenii mei”, după cum povestea cu mult umor.
Referent superior în cadrul Primăriei Municipiului Câmpina, în anul 2002, căutând în arhiva instituţiei, a găsit un contract vechi de 80 de ani prin care se adeverea că, în 1939, Gheorghe Grigorescu, fiul pictorului Nicolae Grigorescu, a vândut administraţiei oraşului, pentru o sumă importantă de bani, 202 lucrări ale tatălui său, schiţe şi desene în creion, peniţă şi laviu. Arhivarul Primăriei i-a arătat imediat contractul secretarului municipiului, Paul Moldoveanu, care, dându-şi seama de importanţa actului juridic uitat în negura vremurilor, a luat urma operelor grigoresciene şi le-a găsit la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. Municipalitatea a acţionat în justiţie MNA pentru recuperarea celor 202 lucrări de artă. Acţiunea în revendicare a municipalităţii avea să fie soluţionată favorabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie abia după 11 ani. Cele 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu semnate de Nicolae Grigorescu s-au întors la Câmpina în anul 2015, fiind expuse în spațiul amenajat la Casa Căsătoriilor.

Ciprian Bischoff va fi înmormântat duminică, în cimitirul Bobâlna, potrivit ultimelor informații pe care le-am obținut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

3 Comentarii  

  1. Pentru cine dorește să-și ia rămas bun de la Ciprian Bischoff, va fi depus sâmbăta, 18 Decembrie, la orele 12 la Capela Bobâlna, iar funeraliile vor avea loc duminică la orele 14.

  2. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
    Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru acest oraș.
    Condoleanțe familiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare