Știri

Cinema în aer liber la Câmpina, cu filme din România și Argentina, la festivalul Tenaris CineLatino

În weekendul 30 iunie – 1 iulie, parcul Milia din Câmpina va găzdui două proiecții de film în aer liber, în cadrul unui eveniment organizat de TenarisSilcotub împreună cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)
Două seri de proiecții de film cu intrare liberă sunt programate la Câmpina în weekendul 30 iunie – 1 iulie, în cadrul festivalului Tenaris CineLatino. Evenimentul este organizat de TenarisSilcotub și face parte din inițiativele de dezvoltare socială ale companiei, urmărind să construiască prin film punți de dialog între oameni din culturi diverse.
Programul acestei ediții va include două producții recente, lansate în ultimul an: un film din Argentina cu un fenomenal succes internațional și un film românesc cu un bogat portofoliu de premii în competițiile de profil, atât din partea criticilor cât și a publicului.
Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 22, parcul Milia din Câmpina va găzdui premiera „Un soi de familie” (Una especie de familia, Argentina, 2017). Filmul reflectă eforturile unei doctorițe din Argentina care încearcă să adopte un copil și a fost descris de presa internațională de specialitate ca „excelent realizat,sincer și plin de emoție”. Dramă cu elemente de thriller, „Un soi de familie” va crea atât suspans, cât și momente de bucurie.Sunt realitățile din Argentina similare celor din România? Este una din întrebările la care publicul va avea ocazia să răspundă, observând obstacolele cu care protagonista se confruntă pe drumul lung către întemeierea unei familii.
Unul dintre cele mai de succes filme românești ale anului trecut, „Un pas în urma serafimilor”, câștigător al 8 premii Gopo și al premiului publicului TIFF 2018, va fi de asemenea prezentat la Câmpina, duminică, 1 iulie, tot de la ora 22. Povestea este inspirată din viața regizorului debutant și de experiența acestuia de student într-un seminar teologic.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 7-a ediție și are loc în Zalău (26-28 iunie), Câmpina (30 iunie – 1 iulie) și Călărași (3-5 iulie), cele 3 orașe din România în care TenarisSilcotub are activități de producție.TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina și alCasei Municipale de Cultură „Geo Bogza”.
Mai multe informații despre fiecare film din programvor fi publicate pe pagina de Facebook a evenimentului, Tenaris CineLatino.
*
Festivalul TenarisCineLatino este în concordanță cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA și în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internațional de Film Calgary; Festivalul Internațional de Film Bergamo; Festivalul Internaţional de Film Monterrey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare