Știri

Chirurgi cunoscuți din București își vor opera pacienții la Spitalul SanConfind

 Recent, Centrul Medical SanConfind a obținut de la forurile sanitare competente aprobarea de a funcționa în regim de spitalizare continuă, lucru care a venit totodată și cu permisiunea pentru darea în folosință a secției Chirurgie, o structură fundamentală care dispune de un număr important de paturi. 

Un bloc-operator ultraperformant 
Blocul operator al Secției Chirurgie de la SanConfind este alcătuit din trei săli de operație moderne înzestrate cu dotări de excepție, având sisteme de suprapresiune și flux laminar, o aparatură medicală ultraperformantă, pereții din inox și pardoselile acoperite cu materiale antibacteriene, precum și alte sisteme de sterilizare, toate acestea asigurând condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști și pacienți. Datorită faptului că notorietatea Spitalului SanConfind a trecut, de mult, granițele județului nostru, mai mulți medici chirurugi cunoscuți din București, care lucrează în mari spitale de stat, și-au exprimat dorința de a-și opera pacienții la Poiana Câmpina, în blocul-operator de la SanConfind. Conducerea SanConfind a încheiat deja mai multe înțelegeri cu astfel de chirurgi, iar în următoarele zile va avea loc o dificilă operație, în care unui pacient i se vor extirpa mai multe tumori de pe ficat. Blocul-operator SanConfind este prevăzut cu sisteme de suprapresiune și flux laminar, acestea contribuind în mod determinant la asigurarea unui mediu absolut steril în sălile de operație, dar și a unui act operator realizat în condiţii de mare siguranţă. Sistemul de suprapresiune înseamnă că presiunea aerului din interiorul sălii de operație are câțiva milimetri coloană de apă în plus față de presiunea atmosferică exterioară. Acest lucru face ca, în permanență, prin orice neetenșeitate care s-ar putea forma (uși deschise etc), aerul să iasă din sala de operație. Prin acest fenomen nu i se permite aerului din exterior (care nu este steril, nu este la fel de curat), să intre în sală și să afecteze mediul steril din această zonă sensibilă. Fluxul laminar are avantajul de a asigura, în timpul operației, mii de firicele paralele de aer steril care coboară din tavan spre pardoseală, pe direcție verticală, împinse de centrala de tratare a aerului (CTA), de pe acoperișul spitalului, care asigură filtrarea deosebită a aerului, precum și alți parametri impuși de normele sanitare. Firicelele paralele de aer steril trec pe lângă lămpile scialitice – dispozitive de iluminare care nu produc umbre și sunt folosite în chirurgie – , pe lângă aparatele medicale de deasupra pacientului operat și pe lîngă capetele medicilor și asistentelor din jurul mesei de operație, iar după ce învăluie din toate părțile bolnavul respectiv, ajung până în pardoseală. Apoi, acest flux laminar începe să curgă spre exteriorul sălii, fiind aspirat pe la colțurile încăperii de un sistem ingenios de ventilație. În final, după ce iese din sală, acest flux de aer este aspirat iarăși spre CTA. 
Tratarea aerului cu filtre HEPA
Centrala de tratare a aerului (CTA) de pe clădirea Spitalului SanConfind dispune de filtre HEPA, sisteme optime de curățare a aerului destinat sălilor de operaţie, saloanelor de terapie intensivă și altor zone de risc. Această CTA a fost dezvoltată pentru a procesa foarte bine aerul direcționat spre spațiile sterile dedicate, astfel încât să fie îndeplinite standardele europene în ceea ce privește calitatea aerului din toate punctele de vedere: temperatură, umiditate, puritate. Un filtru HEPA filtrează aerul în cel mai înalt grad, curățindu-l de cele mai mici microorganisme existente în atmosferă (bacterii ș.a.). Această operațiune de tratare a aerului funcționează în permanență. Pentru că la SanConfind siguranța pacientului este întotdeauna pe primul loc, conducerea spitalului este mereu preocupată de implementarea celor mai eficiente sisteme care să asigure o igienă maximă, un mediu steril în zonele de risc și cele mai bune condiții pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare