Știri

Centrul Medical SanConfind, vizitat de reprezentanţi ai Ministerului Apărării din Republica Moldova

Joi, 24 octombrie, în ajunul sărbătoririi Zilei Armatei Române, comuna Poiana Câmpina a fost vizitată de reprezentanți ai Serviciului de Comunicare Publică din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova.  Delegația din Moldova s-a aflat în România într-o vizită de documentare organizată de Direcția de Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării Naționale din țara noastră.
În cadrul acestei vizite a existat o documentare efectivă ce a vizat prevederile legislației românești și europene referitoare la accesul persoanelor fizice și juridice la informațiile de interes public, precum și o documentare privind organizarea și desfășurarea activităților de informare și relații publice la nivelul autorităților administrației publice centrale și locale, la nivelul instituțiilor de învățământ militar și organizațiilor private. Apoi s-au efectuat vizite în teritoriu, Poiana Câmpina fiind inclusă în programul delegației din Republica Moldova.
Oaspeții de onoare de la Chișinău au fost întâmpinați, la Poiana Câmpina, de primarul Alin Moldoveanu, care le-a oferit detalii despre activitățile de informare publică desfășurate de Primărie, despre organizarea unor evenimente culturale și sportive și, nu în ultimul rând, despre derularea proiectelor prevăzute în acordurile de înfrățire și cooperare ale comunei Poiana Câmpina cu două localități din Republica Moldova – comuna Zaim din Raionul Căușeni și comuna Negrești din Raionul Străușeni. De altfel, oaspeții de peste Prut au vizitat și Aleea Domnitorilor, un proiect de suflet inaugurat simultan, la Poiana Câmpina și Zaim, pe 1 Decembrie 2018, la împlinirea unui veac de la Marea Unire. De asemenea, delegația din Moldova a vizitat și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova. Cosângenii noștri din străvechea provincie istorică Basarabia au făcut un tur al clinicii, primind informații despre toate posibilitățile de tratament din Spitalul SanConfind. 
Astfel de activități bilaterale contribuie atât la intensificarea dialogului profesional și schimbului de expertiză dintre diferite categorii de specialiști din România și din Republica Moldova, cât și la afirmarea constantă a identităților culturale, istorice și lingvistice de pe cele două maluri ale Prutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare