Știri

Centrul de Informare şi Promovare Turistică sau primul pas spre Câmpina – staţiune turistică

Joi, 24 decembrie, Primăria Câmpina a organizat Conferinţa de închidere a proiectului “Construcţie Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică”, întâlnire la care au participat atât reprezentanţii proiectanţilor, consultanţilor şi colaboratorilor angrenaţi în derularea proiectului, cât şi reprezentanţi ai Prefecturii Prahova, ai Ministerului de resort şi ai administraţiei publice câmpinene. Singurul absent a fost constructorul (acelaşi care se ocupă şi de renovarea Policlinicii), a cărui lipsă ar putea fi pusă pe seama întârzierii lucrărilor de execuţie pentru care, în mod normal, ar fi trebuit să se justifice în faţa autorităţilor. 
În lipsa antreprenorului, managerul de proiect european Gabriela Barbu a dat ca termen de recepţie finală a lucrării data de 29 decembrie, chiar dacă dirigintele de şantier, prezent şi el la conferinţă, nu părea prea convins. 
Noul edificiu din imediata vecinătate a Băncii Comerciale Române şi a ANAF a fost construit cu fonduri europene în proporţie de 98% şi contribuţie de la Consiliul Local de 2%. Amplasarea în zona centrală a oraşului a fost una dintre cerinţele de bază, fără de care proiectul nu ar fi fost desemnat eligibil de autorităţile naţionale şi europene. 
Centrul de Informare şi Promovare Turistică ar trebui să devină funcţional în cel mult 60 de zile, va avea doi angajaţi care se vor ocupa de întreţinerea site-ului de promovare turistică (www.campinaturism.ro) şi vor sta la dispoziţia turiştilor cu informaţii utile despre punctele de atracţie din zonă.
Prezent la conferinţa de închidere a proiectului, primarul Horia Tiseanu a declarat, între altele: “Câmpina a fost şi poate să rămână în continuare un punct de plecare către multe destinaţii turistice din comunele şi oraşele învecinate. Avem şi noi muzee şi multe spaţii de agrement care ar putea constitui o atracţie turistică. Vrem ca acest Centru de Informare Turistică să fie un prim pas pentru declararea Câmpinei drept staţiune turistică. Vom face demersuri în acest sens începând de anul viitor şi sper că vom putea accesa şi mai multe fonduri europene”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare