Știri

Cât mai rezistă Dragoș Dinulescu la conducerea USR Câmpina?!

 Luni, 19 octombrie, președintele USR Câmpina, medicul stomatolog Dragoș Dinulescu, un om politic destul de puțin cunoscut la Câmpina în raport cu notorietatea formațiunii politice pe care o conduce local, a ieșit în spațiul public cu un comunicat de presă prin care își asuma, între altele, partea de eșec în alegerile locale, în principal rezultatul slab obținut de Cătălin Florescu, candidatul alianței de dreapta PNL-USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Câmpina și își arăta sprijinul pe mai departe pentru primarul independent Alin Moldoveanu. Cităm din acest comunicat: „Înțelegem să susținem orice inițiativă benefică Municipiului Câmpina și cetățenilor săi, indiferent din partea cui vor veni propunerile de proiecte, pentru că, în viziunea noastră, Consiliului Local trebuie să funcționeze ca o echipă. Din acest motiv, ne asumăm rezultatul votului dumneavoastră și vom acorda tot sprijinul nostru primarului ales, domnului Alin Moldoveanu”. 

Gestul lui Dragoș Dinulescu a scurtcircuitat imediat relațiile dintre acesta, conducerea organizației județene a USR și cei trei consilieri municipali USR aleși în Consiliul Local Câmpina, care s-au delimitat rapid de președintele USR Câmpina printr-un comunicat de presă: „În legătură cu publicarea în presă a informației că USR Câmpina îl susține pe primarul ales al municipiului Câmpina, condamnat penal, vă informăm că informația vă este prezentată fără a avea consimțământul alesilor locali ai USR din 27 septembrie 2020. O astfel de decizie nu a fost aprobată în cadrul filialei si nu are susținerea consilierilor locali ai USR. Rămânem fideli principiului ,,Fără penali în funcții publice” – se arată în comunicatul de presă semnat de Mihai Neagu, Responsabil Comunicare si Relații Publice USR Prahova. 
Mai mult decât atât, Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova, i-a cerut demisia lui Dinulescu printr-un mesaj postat pe Facebook: „Dragoș Dinulescu, te rog să-ți dai demisia de urgență din USR!” 
Invitat în studioul Oglinda de Azi la emisiunea moderată de Florin Frățilă, Dragoș Dinulescu explică în amănunt și fără rețineri situația tensionată din partidul pe care îl reprezintă, eșecul alianței politico-electorale de dreapta PNL-USR-PLUS la Câmpina și relația de colaborare pe care a încercat să o stabilească în calitate de lider politic cu primarul independent Alin Moldoveanu. 
Dragoș Dinulescu spune lucrurilor pe nume, adevărul său, pare mai degrabă un civist decât un om politic și se gândește serios să renunțe la „privilegiul” de a conduce USR Câmpina pe fondul diferențelor de opinie pe care le are cu cei din jurul său.
Publicăm în continuare câteva dintre cele mai interesante dintre declarații făcute de Dragoș Dinulescu în interviul pe care îl puteți urmări integral pe canalul nostru de YouTube. 
„În acest moment intenționez să-mi dau demisia și nu pentru că mi-o cer dl. Polițeanu și dl. Dumitrache, ci pentru că am înghițit prea multe eu personal, dar și filiala Câmpina. Ne-a fost băgată pe gât alianța cu PNL, de un an de zile ni se bagă pe gât alianța cu PLUS, în condițiile în care o mare parte dintre membri nu sunt de acord și au votat împotrivă (…) Se aduce în discuție faptul că primarul Moldoveanu este condamnat penal și pe de altă parte noi, la nivel instituțional, facem alianță cu un partid în care mulți membri cu funcții înalte au probleme penale (…) Condamnarea primarului Alin Moldoveanu, o condamnare cu amânare, este o infracțiune la limita penalului, aproape o contravenție. Eu nu încerc să minimalizez situația, dar este o chestiune mai puțin gravă decât o amendă penală (…) Susținerea arătată în comunicatul de presă am judecat-o și din perspectiva asta, dar în primul rând m-am gândit la rezultatul votului: noi trebuie să respectăm votul câmpinenilor! (…) Nu vă neapărat o alianță politică la nivelul Consiliului Local. Discuția pe care am avut-o cu primarul Moldoveanu a fost mai degrabă un pact de neagresiune (…) La ce ne folosește că dăm în omul ăsta, așa cum a făcut-o Mihai Neagu în acel comunicat? Penal, penal, la ce ne folosește?! Hai să fim mai prietenoși, să lăsăm orgoliile de o parte (…) Am discutat cu domnul primar și despre subiectul viceprimar. I-am spus că avem și noi un candidat la USR în persoana domnului Dumitrache, dar înainte de a da acel comunicat, dl, Dumitrache mi-a spus că nu vrea să-i anunț candidatura sub forma asta (…) Mi-aș fi dorit ca acum un an de zile, dl. Nicolae Moisescu să intre în USR. L-am invitat. În momentul în care dumnealui și-a anunțat candidatura din partea PSD, am fost surprins. Chiar l-am și sunat să-l întreb de ce n-a venit la noi (…) Nu știu cât mai rezist la conducerea USR Câmpina. Am convocat o adunare generală pentru sâmbătă, 24 octombrie și am să întreb membrii dacă mai vor să le fiu președinte de filială. Cu toate astea, mai există și ceea ce simt eu. În momentul de față, răbdarea și limita mea au fost atinse, pentru că de foarte multă vreme se întâmplă lucruri în USR care nu-mi plac și este foarte posibil ca membrii de filială să mă confirme în continuare, dar eu să nu mai vreau să fac chestia asta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare