Știri

Cascada de la Ceas a ajuns din nou în paragină

Să ne fie cu iertare, nu că suntem noi cârcotași și vrem să meargă, acum în prag de iarnă, când miroase tot mai tare a frig și ger, fântânile arteziene și cascadele decorative din zonele administrate de Primărie sau situate în instituțiile din subordinea Primăriei. Dar dacă tot am uitat uneori să scriem de ele, dacă tot am uitat alteori să scriem despre ele pe motiv că s-or îndrepta lucrurile și fără semnalele presei locale, nu putem să nu le „încondeiăm” în rândurile de mai jos, pe principiul „Mai bine mai târziu decât deloc”. De fapt, „încondeiați” ar trebui să se simtă funcționarii de la Primărie care se ocupă cu administrarea domeniului public și privat al Câmpinei, pentru că ei sunt cei vizați de nervosul meu condei de biet ziarist de provincie. Măi fraților, vă mișcați și voi mai cu talent, dacă tot v-au mărit actualii guvernanții salariile!? Or te pomenești că v-ați dat seama, voi, cei din Casa cu Grifoni, că guvernarea PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului, al ultimului sac de pe cel din urmă raft din Trezoreria Statului, iar pentru două-trei salarii, cât vor putea încropi pentru voi alde Dragnea și aliații săi din ALDE, nu se merită deranjul! După inaugurare, cascada decorativă de la Pasajul Pietonal de la Ceas nu a funcționat, puse cap la cap, mai mult de 150 de zile, hai, șase luni, să zicem. 
După o perioadă în care a murit nevinovată, fântâna a fost reparată, dar reparația nu a ținut prea mult. Sunt sigur că putea fi chemată pentru remedierea situației firma care s-a ocupat de reabilitarea spațiilor verzi din zonă, dar nu a fost chemată. Deși lucrarea era în termenul de garanție. Nu știm de ce. Sau chiar dacă știm, la ce ne folosește, că situația tot aia a rămas. Nu se poateee… Te pomenești că cascada (pardon de cacofonie, pe care nu am vrut s-o evit, fiindcă și situația este cacofonică rău), cascada cea urât mirositoare, având la baza ei apă stătută și plină de mătasea-broaștei, cascada pe care vreau eu s-o încondeiez cu otrava peniței mele de gazetar veninos, ei, bine, cascada din vorbire care nu are lecuire s-a înfundat cu excrementele porumbeilor numeroși care țopăie printre copiii veniți în părculeț să se joace și să hrănească din mânuțele lor păsările păcii. 
De fântâna arteziană din curtea Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” ce să mai zicem… Să mai zicem ceva? Că nu a funcționat decât la inaugurarea din mai 2004, când premierul de atunci, Adrian Năstase, a tăiat panglica pentru sala de sport a liceului. Plus vreo două-trei zile după inaugurare. Apoi, arteziana a secat. De aproape 13 ani, fântâna cu pricina stă năpădită de buruieni, ca Adrian Năstase de amintiri. De amintirile grandorii sale de la începutul mileniului trei, când fântâna arteziană din curtea Liceului Grigorescu a udat aerul de deasupra ei trei zile…
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare