BREAKING NEWSȘtiri

Câmpineanca Monica Radu participă la Campionatul Mondial Paralimpic de Tir cu arcul

La 46 de ani, dintre care jumătate petrecuți într-un scaun rulant, câmpineanca Monica Radu, mamă a trei copii, a terminat Facultatea de Litere din București și un master la Teologie, este pasionată de scris și de tot ce înseamnă frumos în lume. În anul 2017 a lansat volumul autobiografic „Dantele interioare”, în care a avut curajul să-și descrie drama și despre cum a reușit să înfrunte provocările pe care viața i le-a scos în cale după evenimentul petrecut în urmă cu mai bine de două decenii, din cauza căruia se află astăzi într-un cărucior cu rotile.
Monica Radu continuă să ne uimească în aceste zile participând la Campionatul Mondial Paralimpic de Tir cu arcul care se desfășoară în perioada 3 -11 la Novo Mesto în Cehia. Lotul paralimpic al României este condus de antrenorii: Doru Dan Dănileț și Ștefan Albu și este format din următorii sportivi: Mihaela Monica Radu, Ionuț Butoi, Nicolaie Priporeanu, Sabin Soare, Marcel Neagu și Eugen Pătru.

Din Cehia, Monica Radu ne ține la curent zi de zi cu evoluția competiției, scriind pe pagina sa socializare scurte mesaje prin care își descrie trăirile și experiențele în calitate de sportiv paralimpic.
„Avem bucuria de  a fi  cazaţi,  prin efortul Comitetului Național Paralimpic, al Preşedintelui acestuia, Sally Wood-Lamont şi al antrenorilor,  alături de cea mai  bună echipă a lumii,  echipa coreeană, conjunctură extrem de motivantă. Arcașii știu de ce! Şi,  pentru că  o  competiţie sportivă paralimpică  înseamnă,  în  primul rând,  oameni cu  povești uimitoare,  am avut şansa s-o văd  trăgând, fără braţe, pe  reprezentanta Serbiei…” – scria Monica Radu în a doua zi petrecută pe pământul Cehiei.
Într-o altă postare, Monica ne anunță, cu un ochi plângând și cu unul râzând, că nu au reușit să ajungă pe podium, dar cu toate acestea Eugen Pătru, unul dintre reprezentanții României, s-a calificat pentru Olimpiada de la Tokyo: „Ieri n-am scris; am descoperit că este greu să câștigi, dar este deopotrivă greu să  pierzi. Nu  neapărat pentru mine,  care am avut două meciuri cu arcaşe experimentate din Irlanda și  Mexic, cât mai ales pentru băieţi. Au tras spectaculos, dar oponenţii lor şi-au controlat mai  bine emoţiile şi ne-am situat în afara podiumului…  Dar azi a fost triumful lui Pătru! N-am să spun decât că medalia de aur la Campionatul Mondial s-a câştigat exact la ultima săgeată, deşi fiecare săgeată ar  putea fi povestită îndelung. În  plus, Eugen Valentin Pătru s-a calificat astfel pentru  Olimpiada de  la Tokyo”.

Calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo a caporalului Eugen Pătru (rănit grav cu şapte ani în urmă în Afganistan)  reprezintă o premieră pentru țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare