Știri

Cafeaua nu este doar un cuvânt, cafeaua este o lume!

O lume pe care te invităm sa o descoperi, împreună cu noi, la Prăjitoria cu Povești, o afacere socială nou înființată în Câmpina.

Vorbim despre o afacere care pune în centrul activităților sale nu profitul, financiar vorbind, ci investiția în oameni, în educație, în dezvoltarea lor personală. Pentru că aici este, de fapt, adevăratul profit, cel de care poate beneficia o întreagă comunitate, care poate fi și a ta. Pentru că vrem ca oamenii să își descopere pasiunile, talentele, abilitățile și să le folosească în așa fel încât să și trăiască de pe urma lor, pe cât posibil. Și ce nu se poate face atunci cand vrei cu adevărat ceva?

Deci, ce facem noi la prăjitorie?

Păi, mai întâi prăjim cafea, adusă de la diverse ferme din Africa, America de Sud sau America Centrală, din țări cum ar fi: Etiopia, Burundi, Tanzania, Nicaragua, Guatemala, Columbia.  Apoi, o preparăm în diverse feluri, pentru ca tu să guști și să vezi care îți place mai mult. Simplă sau cu lapte, la espressor, la presa franceză sau prin metoda cold brew, de macerare la rece. Pentru ca tu să revii pentru noi și noi experiențe gustative și olfactive.
Vindem și cafea nepreparată, boabe sau măcinată, prăjită de noi în diverse amestecuri. Vindem și alte obiecte de la producători locali, pentru a nu pleca niciodată cu mâna goală atunci când ne treceți pragul.

Acum, de ce să cumperi de la noi? Ce facem diferit?

În primul rând, cafeaua este preparată de tineri din centrele de plasament, pe care îi calificăm în această meserie. Deci, cu cât mai des veți cumpăra de la noi, cu atât mai mult îi veți ajuta să își desăvârșească pregătirea și să devină mereu mai buni în ceea ce fac.
În al doilea rând, ce facem cu profitul? Ei bine, 90% din el, conform legii întreprinderilor sociale, trebuie să se întoarcă tot în cauze sociale, iar noi am ales să îl folosim pentru a susține adolescenții și tinerii din centrele de plasament, dar și din mediile vulnerabile, să urmeze cursuri de calificare profesională într-o meserie care să li se potrivească și pe care să o practice cât mai bine.
Credem cu tărie că o societate, o comunitate în care oamenii își găsesc locul potrivit, prin practicarea unei meserii care le place și pentru care au și abilități, va fi nu doar mai bună, ci si capabilă să evolueze în viitor.

(ARTICOL SPONSORIZAT)

2 Comentarii  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare