Știri

Cabinetul de Cardiologie al SanConfind se va deschide pe 1 februarie 2018

(P) Joi, pe data de 1 februarie 2018, la Spitalul SanConfind se va deschide în regim ambulatoriu Cabinetul Cardiologie, unde va acorda consultații doamna doctor Aura Elena Nica. Cel mai bun cardiolog câmpinean nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru locuitorii municipiului nostru, dar pentru cei din Ploiești sau din alte localități ale județului Prahova mai îndepărtate de zona Câmpina putem preciza că doamna doctor Nica este un medic foarte bine pregătit şi devotat meseriei sale. Este un doctor care pune suflet în tratarea oricărui bolnav, un medic priceput care, în puţine cuvinte, ştie să ajungă la inima pacienţilor săi nu doar din punct de vedere fizico-medical, ci şi afectiv, pentru ca reuşita tratamentului respectiv să fie deplină, iar actul medical să fie realizat la cele mai înalte standarde. Pentru un aşa medic inimos, Cardiologia, disciplina care lecuieşte inimi, pare că i-a fost predestinată. Doamna doctor Nica vine de la Spitalul Municipal, unde a lucrat o lungă perioadă, răstimp în care a rezolvat multe cazuri dificile, ce păreau a fi de nerezolvat. În câteva luni, după obţinerea tuturor avizelor necesare, Cabinetul Cardiologie SanConfind va funcționa în relații contractuale cu CJAS Prahova, astfel că pacienții vor putea primi, în curând, consultații cofinanțate de Casa de Sănătate. Programul de lucru al Cabinetului Cardiologie: marți și joi, între orele 16.00 și 20.00.
– Doamnă doctor Aura Nica, bine ați venit în echipa medicală SanConfind. Vă rugăm să ne dezvăluiți câteva date biografice și o sinteză a CV-ului dvs profesional?
– Sunt născută în Piteşti. Aici am urmat şcoala generală şi Liceul Zinca Golescu (profil biologie-chimie). Ulterior, am absolvit Facultatea de Medicină din Craiova, după care a urmat rezidenţiatul: cinci ani de pregătire în Cardiologie în Centrul Universitar Bucureşti. După confirmarea în specialitate, în urma unui examen susţinut la Institutul de Boli Cardiovasculare Fundeni, am obţinut postul de medic cardiolog în Spitalul Municipal Câmpina.
– De ce ați optat pentru această profesie și această specializare?
– Am optat pentru Medicină încă din liceu, iar Cardiologia am simţit că este o specialitate fascinantă care mi s-ar potrivi cel mai bine. 
– De ce ați ales Spitalul SanConfind? Cu dotările acestui spital se poate face cardiologie de performanță, o cardiologie la standarde europene de calitate?
– Cabinetul de Cardiologie din Centrul Medical SanConfind este dotat cu un ecocardiograf performant, ceea ce permite o investigare completă şi complexă a inimii şi a vaselor mari. De asemenea, la SanConfind, prin aparatura Holter din dotare, avem posibilitatea monitorizării tulburărilor de ritm cardiac şi a variaţiilor tensiunii arteriale, ceea ce permite realizarea unui diagnostic corect în aceste afecţiuni. Aparatura existentă oferă posibilitatea depistării şi afectării subclinice de organ (înaintea apariţiei simptomatologiei), realizând în acest fel un program eficient de depistare a afecţiunilor cardiovasculare, precum şi un  tratament corect al acestora.
– Câți pacienți estimați ca ați tratat de-a lungul carierei dvs?
– Este o întrebare la care îmi este greu să răspund, pentru că nu am făcut niciodată statistici de acest fel. Dar dacă ne gândim că în decurs de 16 ani, cât am lucrat la Spitalul Municipal, am tratat atât pacienţii internaţi în spital, cât şi pe cei din Ambulatoriu ori pe cei consultaţi în Unitatea de primiri-urgenţe, cred că numărul pacienţilor cărora le-am acordat servicii medicale este semnificativ şi reprezentativ pentru activitatea mea.
– Spuneți-ne, vă rog, care au fost cele mai dificile cazuri medicale pe care le-ați rezolvat?
– Fiecare caz are particularitatea şi complexitatea sa, şi pentru fiecare trebuie acordată o atenţie specială.
– Care afecțiune este mai des întâlnită: infarcul miocardic (atacul de cord) sau accidentul vascular cerebral? Din ce cauză apar ele?
– Pentru cardiologi, infarctul miocardic este o afecţiune cu care ne întâlnim des. Însă nu trebuie să pierdem din vedere că atât infarctul miocardic (IM), cât şi accidentul vascular cerebral (AVC) sunt, de fapt, manifestarea aceleiaşi afecţiuni (boala aterosclerotică), în două  teritorii arteriale diferite (coronarian şi cerebral), cu mecanisme etiopatogenice similare, cu factori de risc comuni. Sunt afecţiuni care pot apărea separat, dar care se şi pot asocia la acelaşi pacient. Ambele sunt afecţiuni  grave, precocitatea diagnosticului şi a tratamentului fiind factori decisivi de prognostic.
 – Care este cea mai gravă afecțiune a inimii? 
– Vă gândiţi, probabil, la infarctul miocardic acut, care este forma cea mai severă de exprimare a cardiopatiei ischemice cornice. Nu trebuie să uitaţi însă că o mare parte din bolile cardiovasculare sunt afecţiuni cornice, în a căror evoluţie este implicat un continuum cardiovascular care duce, în final, la insuficienţa cardiacă în stadiul terminal. Acesta este motivul pentru care pacientul trebuie să înţeleagă că, odată diagnosticată boala, tratamentul ce trebuie urmat este unul permanent, pe toată viaţa, iar tratamentul acesta presupune ajustarea medicaţiei şi a dozelor în urma unor controale periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare