Știri

Bogdan Cord a demisionat din PNL Câmpina

Omul de afaceri Bogdan Cord, proprietarul societăţii de construcţii Cirex din Câmpina, a renunţat, începând de azi, la calitatea de membru PNL, depunându-şi demisia la secretariatul organizaţiei municipale condusă de primarul Horia Tiseanu.

Activitatea politică în PNL a lui Bogdan Cord s-a făcut remarcată doar în momentul alegerilor interne din partid, care au avut loc în anul 2017, atunci când a candidat împotriva lui Horia Tiseanu, sprijinit de un grup restrâns din vechea gardă liberală, pentru a obţine funcţia de preşedinte de filială. Cord a pierdut alegerile pe fondul mobilizării aparatului politic controlat de Tiseanu, candidatul susţinut şi de organizaţia judeţeană a PNL. Publicaţia noastră a descris în amănunt, la vremea respectivă, acea şedinţă politică de alegeri, despre care Liviu Briciu, şi el membru PNL atunci, declara: „Eu nu am candidat, ştiind de la început că PNL este „ocupat” de PDL de la marea unire care a avut loc acum trei ani, dar am mizat pe un candidat tânăr, pe care l-am susţinut, care nu a avut nicio şansă în faţa maşinăriei de partid, maşinărie ce nu mai are nimic comun cu doctrina liberală şi care trece pe la partidul liberal numai atunci când e nevoie de ea, la alegeri”. (Detalii AICI)
Motivul plecării din PNL a lui Bogdan Cord îl aflăm chiar de la proaspătul demisionar: „Am realizat, învățând pe pielea mea, că partidele vechi se comportă ca o cetate închisă în care poți intra doar dacă vor cei dinăuntru. De făcut schimbări, cu atât mai greu este, aș spune imposibil. Poți progresa doar dacă stai „cuminte”. Ori eu nu sunt genul. O să încerc altceva, un partid nou. E posibil să fie o nouă dezamăgire. Dar rămâne de văzut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare