Știri

„Bancarii” cu circul, câmpinenii cu punctele

FCM Câmpina – Progresul Bucureşti 2-1 (1-0)

Stadion: Poiana. Spectatori: circa 400.

1-0, min. 3, ARISTAN – a deviat cu capul din 6 metri un şut-centrare a lui Avram;

2-0, min. 52, AVRAM – şut de senzaţie de 25 metri, direct la vinclu;

2-1, min. 90+2, COSTESCU – a transformat o lovitură de pedeapsă.

FCM CÂMPINA: Mindileac – Marcu (13 M. Tudor), Dragomir, Floricel, Vodiţă – Avram (61 Ekwalla), Aristan (cpt), Jecu, Lădaru – D. Ene, Păştin (76 Enache). Rezerve neutilizate: Plachta – Defta, Asaf, Căldăroiu. Antrenori: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).

PROGRESUL: Cr. Munteanu – Dobre, Şomcherechi (cpt), Oprsal, Sandu (29 Neagu) – Iancu (35 Popescu), Băjenaru, Panc, Stan – Borbely, M. Ene (41 Costescu). Rezerve neutilizate: Rios, Lircă, Gheorghe, Negură. Antrenori: Marius Şumudică (principal), Roco Sandu, Florin Tene (secunzi).

Cartonaşe galbene: Aristan (26), Jecu (48), Avram (52), Ekwalla (66)/ Iancu (15), M. Ene (31), Oprsal (45+3), Panc (54).

Cartonaşe roşii: Cr. Munteanu (34).

Arbitri: Victor Stănişteanu – Vasile Popescu (ambii din Buzău), Dragoş Vlad (Târgovişte) – Mihai Hârlab (Braşov).

Observator FRF: Stelian Ilie (Bucureşti).

Primul joc pe teren propriu pentru tehnicianul Petre Gigiu a venit după succesul de prestigiu de la Popeşti Leordeni, din faţa unei contracandidate la retrogradare, Inter Gaz Bucureşti. Adversarul FCM-ului, Progresul Bucureşti, o echipă cu nume, dar care şi-a şifonat serios blazonul prin atitudinea pe care a imprimat-o jucătorilor antrenorul lor, fostul rapidist, Marius Şumudică.Nimic nu părea să prevestească scandalul. Încă din minutul 2, „bancarul” M. Ene a ratat incredibil din 2 metri, reluarea sa cu capul, din centrarea lui Stan, trecând puţin peste poartă, pentru ca după numai un minut să se producă deschiderea scorului. Ceea ce era, însă, îmbucurător a fost determinarea în joc şi disponibilitatea la efort al noilor elevi a lui Gigiu. Jocul s-a aflat la discreţia câmpinenilor, campionul ocaziilor ratate fiind Păştin, care în minutele 5, 10 şi 20, a avut curse solitare soldate cu şuturi puternice care nu şi-au găsit ţinta.După momentele din minutul 32, care nu au ce căuta pe un teren de fotbal – tentativă de retragere a echipei de pe teren, injurii ale jucătorilor la adresa arbitrului, reacţii violente şi alte scene incredibile – s-a făcut linişte. Iar până la pauză nu s-a mai jucat (aproape) nimic.Câmpinenii au ieşit de la cabine decişi să tranşeze definitiv disputa şi să încheie „circul” provocat de „bancari” printr-un rezultat mai liniştitor. În minutul 51 am consemnat o ocazie rarisimă: Avram l-a deschis excelent pe Lădaru, acesta a pătruns, a intrat în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat puternic în transversală. A fost doar un avertisment, pentru că un minut mai târziu, Avram a prins un şut de senzaţie de la 25 metri, care s-a oprit direct la vinclu. Cu două goluri în avantaj pe tabela de marcaj şi un om în plus, câmpinenii dictează ritmul partidei. Totuşi, nu am mai consemnat decât puţine faze de poartă. Avram a trimis în minutul 59 un lob spectaculos, dar puţin alături, Aristan a fost blocat în minutul 79 la 8 metri de poartă, după o deschidere excelentă a lui Enache, în vreme ce de partea cealaltă, Stan a trimis un şut din 14 metri boxat de Mindileac, după o eroare a lui M. Tudor.Golul de onoare al bucureştenilor de la ultima fază a jocului, doar o palidă consolare, pe care elevii lui Şumudică nu o meritau, fie şi numai pentru circul făcut la finalul primei jumătăţi de oră a meciului.


Gigiu e mulţumit de rezultat

Imediat după finalul jocului, în vreme ce Şumudică şi-a continuat recitalul şi a refuzat pe un ton necivilizat orice comentariu, antrenorul Municipalului, Petre Gigiu, a declarat: „Sunt mulţumit de rezultat, mai puţin dejoc… La situaţia noastră din clasament nu cred, însă, că ar trebui cineva să se aştepte la spectacol din partea noastră. Avem meciuri de luptă, meciuri grele, în care esenţiale sunt punctele şi nu spectacolul. Sunt unii jucători care au probleme de pregătire psihică a jocurilor şi alţii care au carenţe în pregătirea fizică. Până acum, de fiecare dată am avut câţiva jucători la care nu am putut apela din cauza suspendărilor sau accidentărilor, ceea ce afectează stabilirea unui angrenaj stabil şi perfect funcţional. Totuşi, sunt convins că avem posibilitatea de a ne îndeplini obiectivul, salvarea de la retrogradare”.Interesant a fost faptul că la finalul partidei, deşi ar fi avut şi alte posibilităţi, Petre Gigiu a preferat să parcurgă distanţa de la stadionul „Poiana” la hotelul „Muntenia” pe jos! Şi este vorba de câţiva kilometri buni!

Cu Şumudică în rolul circarului şef

Treptat, văzând că nu au mari şanse în a se impune pe gazon, la semnalul lui Marius Şumudică, „bancarii” au schimbat tactica. Au devenit mai agresivi, au devenit mai nervoşi, protestând aproape la fiecare decizie a arbitrului Stănişteanu. Momentul de apogeu l-au atins în minutul 32, atunci când la o decizie banală, Şumudică a părut că turbează şi a strigat la jucătorii săi să părăsească terenul de joc! Tupeu extraordinar şi o lipsă totală de respect faţă de adversari şi spectatori! Jucătorii s-au strâns în zona băncilor de rezervă, Stănişteanu a arătat cele trei minute regulamentare, iar după două minute, părând că tactica sa a dat rezultate, Şumudică şi-a retrimis elevii pe gazon. Cel mai nervos dintre ei, portarul Cristi Munteanu „Babicu”. Acesta i-a înjurat ordinar, ca la uşa cortului pe arbitri. În momentul în care totul părea să reintre în normal, iar jocul să fie reluat, asistentul Vasile Popescu l-a chemat pe Stănişteanu şi l-a informat asupra comportamentului lui Munteanu. Când „bancarii” au realizat că portarul lor va fi eliminat au înnebunit. L-au înconjurat pe Stănişteanu şi l-au dus (aproape) pe sus vreo 30 de metri, ajungând pe pista de atletism. Totuşi, în cele din urmă, arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu lui Munteanu. Ca un taur furios, acesta a aruncat tricoul spre asistent şi cu greu a fost ţinut de patru-cinci inşi să nu-l strângă de gât pe asistent. Au fost momente şocante, care nu au ce căuta pe un teren de sport. Şi, culmea, a scăpat nesancţionat tocmai instigatorul acestor comportamente, antrenorul Şumudică.Nici la tribuna oficială atmosfera nu a fost mai destinsă. În acel moment delicat, care a durat vreo trei-patru minute, unii dintre oficialii bucureşteni au adus jigniri echipei şi localităţii Câmpina, moment în care consilierii locali prezenţi şi preşedintele Chiţu au reacţionat prompt şi au încercat să readucă lucrurile pe un făgaş civilizat.

Spectatorii l-au taxat pe… circar

Spectatorii de la tribuna a doua l-au luat imediat la ochi pe Şumudică, pe măsură ce acesta intensifica ritmul protestelor şi al atitudinilor teatral provocatoare. L-au şi înjurat, l-au şi ironizat, satisfacţia supremă a spectatorilor producându-se după golul lui Avram. „Uită-te la tabelă!”, l-a îndemnat un spectator şugubăţ. „La 2-0 a făcut ciocul mic!”, a comentat un altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare