Știri

Autorităţile s-au hotărât să analizeze situaţia locaţiilor cu grad ridicat de risc pentru minori

De două luni şi de două interpelări energice în Consiliul Local a fost nevoie pentru ca autorităţile locale să dea semne că vor analiza aspectele privitoare la prezenţa tot mai numeroasă a minorilor câmpineni în cluburi de noapte, cazinouri ori săli cu jocuri mecanice. 
Joi, 23 februarie, în cadrul şedinţei lunare a legislativului local, consilierul Florin Frăţilă a interpelat din nou executivul Primăriei pe această temă, atrăgând atenţia că fenomenul ia amploare, iar autorităţile responsabile nu par să reacţioneze în niciun fel.
Vă reamintim că la prima sa intervenţie, în şedinţa din ianuarie a Consiliului Local, Frăţilă prezenta printre argumentele sale şi incidentul soldat cu rănirea gravă a mai multor elevi minori, petrecut la începutul acestui an în parcarea unui club de noapte din oraş şi le cerea responsabililor din administraţie să se implice mai mult în prevenirea unor astfel de situaţii şi să urmărească respectarea legislaţiei în vigoare: „Nu este normal să ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă cu copiii noştri. Barurile şi cluburile de noapte sunt pline de minori sub 16 ani care au acces la băutură, tutun şi la altele. În plus, nu cred că este normal ca un copil de 13, 14, 15 şi chiar 16 ani să-şi petreacă nopţile în locuri frecventate de tot felul de indivizi dubioşi. Nu mai vorbesc de faptul că minorii au acces neîngrădit la băuturi alcoolice şi ţigări peste tot unde acestea sunt comercializate. Aş vrea să rog executivul să iniţieze discuţii pe această temă cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei şi să stabilească un set de măsuri pentru stoparea acestui fenomen, cât nu este prea târziu” – spunea la acea dată Florin Frăţilă.
Din câte se pare, insistenţa alesului local ar putea urni lucrurile din loc, având în vedere că miercuri, 1 martie, administraţia publică s-a hotărât să convoace Comisia de ordine publică, constituită din reprezentanţi ai executivului Primăriei, ai Consiliului Local, ai Poliţiei Locale şi Naţionale, singurul organism local deliberativ cu putere de decizie în astfel de situaţii. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate şi ce efect vor avea acestea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare