BREAKING NEWSȘtiri

AUR Prahova se opune schimbării destinației căii ferate Câmpina – Telega

Cu puțin timp în urmă am primit la redacție un comunicat de presă prin intermediul căruia deputatul AUR de Prahova, Adrian Axnia și președintele organizației AUR Prahova, Mihai Cucu, își exprimă tranșant punctul de vedere cu privire la inițiativa legislativă a senatoarei PSD de Prahova, Laura Moagher, privind trecerea în proprietatea municipiului Câmpina a terenurilor pe care se află linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega.
Vă reamintim că zilele trecute organizația PSD Câmpina a dat publicității un comunicat de presă în care își asumă această inițiativă, comunicat semnat de Dan Ioan Mușat, liderul organizației locale a PSD.

Foto: wikipedia

Publicăm în continuare punctul de vedere al organizației AUR Prahova legat de acest subiect.
„În anul 2021, anul European al Căilor Ferate, parlamentarii PSD țin să puncteze această sărbătoare și printr-o inițiativă legislativă inedită, depusă la Parlamentul României de către senatoarea de Prahova, Laura Fulgeanu Moagher (PSD).
PSD a pus ochii pe o cale ferată construită în anul 1883, între Gara Câmpina și Telega, ce trece prin centrul orașului Câmpina. Scopul inițiativei este de a da la fier vechi acest tronson de cale ferată, prin schimbarea destinației terenului aferent.
Primăria Câmpina condusă de Alin Moldoveanu este și ea interesată să pună mâna pe terenurile din interiorul municipiului pe care se află calea ferată scoasă din uz. CFR SA nu s-a mai interesat de soarta căii ferate care lega cândva Câmpina de Telega. A încercat de câteva ori să scoată la licitația secția Câmpina – Câmpinița – Telega, alături de alte linii secundare din țară, pentru reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile, însă nu s-a reușit acest lucru. Sunt porțiuni pe care calea ferată nici nu mai există, fiind sustrase nu doar șinele, ci și alte componente (macazuri, șuruburi, transformatoare etc).
Deputatul AUR Prahova, Axinia Adrian George, alături de președintele AUR Prahova, Cucu Mihai, se opun schimbării destinației căii ferate mai sus amintite, deoarece această linie de cale ferată poate fi reabilitată și folosită atât în scop turistic către Băile Telega, care trebuie repuse în funcțiune, cât și pentru a asigura o navetă mai ușoară, din orașul Câmpina, către Ploiești, București, respectiv Sinaia, Predeal și Brașov”.

Un comentariu

  1. Psd a dat start la combinatii sa fiu elegant in exprimare.In spatele fabricilor din.Campina si Prahova au stat Psd isti.Si lumea inca ii voteaza,imi vine sa imi dau palme.Ce se mai aude de parteneriatul cu parcul.lui Davitoiu,dar de combinatiile de la modernizarea Bulevardului….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare