Știri

Audienţă record la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Tenaris CineLatino

La sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă, 9 iulie şi duminică, 10 iulie, Festivalul Tenaris CineLatino a revenit la Câmpina cu două filme din cinematografia românească şi latino-americană.
Festivalul a debutat sâmbătă, la ora 22.00, în parcul de la Soldat, cu o proiecţie specială, în avanpremieră, comedia românească „Două lozuri”, ce a prezentat aventura a trei bărbaţi dintr-un mic oraş de provincie, care pierd biletul câştigător la loto şi încearcă să-l recupereze cu orice preţ, ştiind că acel petec de hârti le poate schimba vieţile. Filmul va apărea în cinematografe abia din această toamnă, astfel încât participanţii la Tenaris Cine Latino, prezenţi în număr mare la Câmpina, au fost printre primii care l-au putut viziona. Mai mult, organizatorii le-au rezervat şi o întâlnire cu doi dintre actorii care joacă în rolurile principale, Dragoş Bucur şi Dorian Boguţă, care au discutat cu publicul la finalul proieţiei şi au răspuns întrebărilor şi curiozităţilor participanţilor.
Cinematografia latino-americană a fost reprezentată de proiecţia de duminică seara, tot de la ora 22.00, „Ultimul nostru tango”, o poveste incredibilă de dragoste ce se întinde pe mai bine de cinci decenii. Filmul urmăreşte viaţa a doi dintre cei mai renumiţi dansatori ai tuturor timpurilor, Maria Nieves Rego şi Juan Carlos Copes, care s-au întâlnit în adolescenţă şi au dansat împreună toată viaţa. Filmul este prima ocazie în care cei doi protagonişti vorbesc despre momentele în care s-au iubit, s-au urât şi au trecut prin despărţiri dureroase, fiind însă pentru totdeauna uniţi de pasiunea lor pentru muzică şi dans. Proiecţia include o mulţime de momente muzicale şi coregrafii special create pe ritmuri de tango, care ilustrează povestea celor doi. 
„Tenaris CineLatino urmărește să ofere șansa fiecărui iubitor de film să descopere pelicule recente, de calitate, câștigătoare ale unor premii internaționale. Este modul prin care Tenaris Silcotub contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale și creează noi punți de comunicare între România și America Latină, două spații în care compania își are rădăcinile”, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.
Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial. Organizarea festivalului are loc cu sprijinul oferit de Primăria Municipiului Câmpina.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a cincea ediție și a avut loc la Zalău, Călărași și Câmpina, cele trei orașe din România în care are unități de producție compania Tenaris Silcotub, formată dintr-o echipă de 1.600 de profesioniști care produc țevi fără sudură din oțel, folosite în industriile de petrol, gaze, a energiei, auto și mecanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare