Știri

Au început înscrierile la concursul Câmpina Open MTB 2018

Comunicat de presă
Ediția a șaptea Câmpina Open MTB – Race for autism (CMTB) va avea loc Duminică 9 septembrie, cu o zi mai târziu decât a fost inițial programată.
Având în vedere că la data anunțată inițial se desfășoară în apropierea Câmpinei un alt concurs de ciclism cu scop caritabil și o etapă națională, am hotărât să răspundem pozitiv cererii primite de la organizatori, precum și riderilor care erau constrânși să aleagă unul dintre cele două evenimente.
Dorim astfel, să oferim șanse mai bune în primul rând beneficiarilor celor două cauze și să dăm opțiunea bicicliștilor să se bucure de un weekend plin de aventură.
Reamintim că anul acesta așteptăm participanții cu trasee noi, mai accesibile, care îmbină porțiuni spectaculoase și pitorești de pădure și drum asfaltat. 
Înscrierile sunt deschise pe campina-mtb.ro, iar participanții care achită taxa de participare din timp, beneficiază de reducere de până la 50%.


Toate fondurile obținute din taxele de participare sunt folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din comunitate. Cele șase ediții anterioare ale CMTB au totalizat peste 146.000 lei. Aceste fonduri s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiele de lucru pentru Centrul de zi Sf. Filofteia și familiile beneficiare ale centrului și cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă care au vizat integrarea copiilor cu TSA în învățământ. Din aceeași sumă au fost livrate programe de pregătire pentru echipa centrului Sf. Filofteia, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu TSA și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli. 
Începând cu 2018, Asociaţia Glasul Autismului şi Fundaţia Romanian Angel Appeal vor deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin mișcare) adresat copiilor cu TSA. Din fondurile strânse anul trecut şi în acest an, va fi renovat și mobilat spaţiul identificat pentru acest centru şi se vor organiza primele grupuri de socializare şi terapie.
Mulțumim pentru deschidere și suport Primăriei Municipiului Câmpina și Consiliului Local al Municipiului Câmpina, Primăriei Comunei Șotrile, Consiliului Județean Prahova, Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Jandarmeriei Prahova, Poliției Rutiere și Locale Câmpina, Direcției Silvice Prahova prin Ocolul Silvic Câmpina și tuturor susținătorilor competiției.
Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) activează încă din 1991, în beneficiul copiilor și tinerilor afectați de boli  cronice și la risc de excludere socială.
Activitățile Fundatiei Romanian Angel Appeal cuprind furnizarea de servicii medicale, psihologice și sociale, dezvoltarea de cursuri de instruire, studii și cercetări, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, companii, organizații neguvernamentale și persoane fizice. 
De 4 ani, Fundația RAA a devenit o importantă voce în sprijinul copiilor și persoanelor cu autism.
Mai multe despre Fundația Romanian Angel Appeal, pe www.raa.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare