Știri

Aleea Zimbrului se inundă la fiecare ploaie!

În cartierul Câmpiniţa, acolo unde preţul terenurilor a atins cote inimaginabile, se întâlnesc şi situaţii de genul celei pe care v-o prezentăm în rândurile care urmează şi care nu fac deloc cinste nu numai aleşilor locali, ci şi întregii urbe.Este vorba de Aleea Zimbrului, una dintre multe străduţe laterale, care pornesc din B-dul Carol I, în acest cartier. Aleea cu pricina se înfundă. La fel pare a fi şi soarta oamenilor care locuiesc aici, pentru că, la fiecare ploaie, indiferent de proporţiile ei, efectiv, nu mai ai pe unde să treci. Apa se revarsă pe întregul carosabil. Cât despre trotuare, unde sunt cât de cât, au pus unii proprietari din zonă flori şi au împrejmuit, iar unde nu s-a făcut acest lucru, nivelul trotuarului este prea mic, iar apa trece cu uşurinţă peste…Configuraţia zonei este de asemenea natură încât mai multe case se află chiar la stradă. De fiecare dată când plouă, zidurile caselor devin adevărate diguri în care se opresc apele. De altfel, zidurile poartă până la următoarea ploaie semnele bătăliilor cu apele, putându-se lesne observa pe pereţi nivelul ultimei cote maxime a apei pluviale. Din acest motiv, beciurile sunt mereu umede, tencuiala cade de pe pereţi, iar structura de rezistenţă are de suferit. Şi toate astea, de ce? Pentru că nimănui din administraţia locală nu-i pasă de această stradă şi de oamenii care locuiesc aici şi-şi plătesc cu conştiinciozitate impozitele locale. Doar aşa se poate explica nu numai faptul că aleea se înfundă la fiecare ploaie, dar şi faptul că strada nici măcar nu are canalizare. Cât despre repararea covorului asfaltic, nici cei mai în vârstă proprietari din zonă nu au reuşit să-şi aducă aminte de ultima lucrare de acest gen executată pe această stradă!Din păcate, exemplul oferit de situaţia Aleii Zimbrului nu este singular pentru municipiul Câmpina. Dacă nu există probleme cu apele pluviale, sunt probleme cu bordurile, dacă nu sunt probleme cu bordurile, sunt tot felul de alte probleme, dar probleme sunt peste tot! Multe dintre problemele din Câmpina – aşa cum, poate, este şi cazul de faţă – sunt generate de motive obiective, dar altele…?!
“Ceea ce se întâmplă pe strada noastră nu cred că se mai întâmplă nicăieri în Câmpina. Practic, la fiecare ploaie, nu mai ai pe unde să treci. Noi ne zbatem de fiecare dată în apă, iar pe cei de la Primărie îi doare în… cot! Beciurile sunt făcute praf, cade tencuiala, nu avem canalizare, pereţii casei sunt mereu umezi, dar indiferent câte hârtii am făcut la Primărie, nimeni nu ne-a dat nici un răspuns niciodată! Am cerut să se reasfalteze strada, am cerut să fie amenajate trotuarele, de fiecare dată rezultatul a fost acelaşi – o ignorare totală! Am aşteptat cu sufletul al gură campania electorală pentru alegerile locale, convins fiind că şi primarul Tiseanu va trece pe strada noastră, dar nu a avut tupeul s-o facă! Mai bine, cred că l-ar fi luat lumea la bătaie!” – ne-a declarat Cristian Vladimir Crăciun Drăghici, care locuieşte pe Aleea Zimbrului.
Impozite de zona A!
Ei bine, oamenii care locuiesc pe această alee plătesc impozite locale pentru zona A, fiind socotiţi că stau într-o zonă rezidenţială! Păi, asta-i zonă rezidenţială, cu apa la uşa casei la fiecare ploaie?! Nici la Veneţia nu au toate casele un asemenea “privilegiu”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare