Știri

Admitere 2018. Liceele şi colegiile din Câmpina vor scoate la concurs 560 de locuri pentru clasa a IX-a

În cea de-a doua parte a lunii iunie începe prima etapă a admiterii la licee şi colegii, prin completarea opţiunilor candidaţilor în vederea repartizării computerizate. Pentru anul şcolar 2018 – 2019, instituţiile de învăţământ liceal câmpinene au primit aprobare pentru 560 de locuri (clasa a IX-a) şi 196 de locuri (învăţământ profesional). 
La Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” au fost aprobate 168 de locuri, repartizate la specializările: matematică – informatică, ştiinţe ale naturii, filologie şi ştiinţe sociale. La primele două specializări, în anul 2017, ultimele medii de admitere au fost 9,47, respectiv 9,14, printre cele mai mari din judeţ. 
La celelalte instituţii de învăţământ liceal au fost repartizate următoarele locuri: 84 la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, 140 de locuri la Colegiul Tehnic Forestier şi 168 de locuri la Liceul Tehnologic Energetic. 
Pentru învăţământul profesional au fost aprobate 84 de locuri la Colegiul Tehnic „C-tin Istrati”, 56 de locuri la Liceul Tehnologic Mecanic, 28 de locuri la Liceul Tehnologic Energetic şi 28 de locuri la Colegiul Tehnic Forestier. 
Admiterea va începe în perioada 29 iunie – 3 iulie, prin completarea fişelor de opţiuni de către candidaţii ce urmează să intre în clasa a IX-a. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor claselor a VIII-a se va face la data de 9 iulie, iar dosarele de înscriere vor putea fi depuse în perioada 10 – 13 iulie. În perioada 16 – 18 iulie, va fi prima etapă de rezolvare a situaţiilor speciale, care vor fi analizate de către o comisie judeţeană. 
Calculul mediei de admitere în învăţământul liceal se face ţinându-se cont în proporţie de 80% de rezultatul de la evaluarea naţională, în timp ce diferenţa de 20% reprezintă media de absolvire a gimnaziului. 
În ceea ce priveşte admiterea la învăţământul profesional, aceasta va avea loc tot în etape, prima fiind programată în perioada 15 – 19 iunie, când vor putea fi completate fişele de înscriere. În zilele de 20 şi 21 iunie va avea loc sesiunea de preselecţie la unităţile de învăţământ care organizează o astfel de etapă, iar între 25 şi 29 iunie se derulează proba suplimentară de admitere, acolo unde numărul solicitărilor este mai mare decât numărul de locuri. Rezultatele admiterii vor fi anunţate în data de 3 iulie. Etapa a doua a admiterii în învăţământul profesional este programată în intervalul 31 august – 7 septembrie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare