Știri

Administraţia locală câmpineană a fost evidenţiată la bilanţul pe anul 2019 al S.A.J Prahova

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova a organizat, la mijlocul acestei luni, în cadru festiv, şedinţa de bilanţ pentru anul 2019. Printre invitaţii la manifestare, alături de funcţionari publici din conducerea administrativă a judeţului, s-au numărat şi primarii localităţilor unde există staţii locale ale S.A.J Prahova. 
Dincolo de discursurile specifice momentului de bilanţ şi de cele câteva demonstraţii de îndemânare în cazul unor situaţii de urgenţă, simulate de angajaţi şi voluntari, conducerea instituţiei a organizat  şi o festivitate de premiere, acordând diplome tuturor celor care s-au evidenţiat în activitate anul trecut, dar şi autorităţilor locale care au sprijinit, sub o formă sau alta, staţiile locale de Ambulanţă. 
Câmpina a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu, care a ţinut să le mulţumească organizatorilor pentru distincţia de onoare obţinută şi să sublinieze importanţa proiectului prin intermediul căruia Ambulanţa va avea în curând la Câmpina un sediu nou, dotat corespunzător din toate punctele de vedere. „Vă felicit, în numele câmpinenilor, pentru tot efortul depus în anul 2019 şi vă asigur că administraţia locală câmpineană rămâne un partener de nădejde al S.A.J Prahova. Pentru anul 2020 am pus la punct proiectul prin intermediul căruia Ambulanţa va avea un nou sediu, dotat corespunzător din toate punctele de vedere şi în această primăvară vor începe lucrările. Era nevoie de această modernizare şi sunt sigur că efectele benefice se vor vedea imediat” – a declarat Horia Tiseanu. 
„Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova are zece substaţii repartizate teritorial, astfel încât promptitudinea la solicitări să fie cât mai bună. Substaţiile sunt organizate astfel: 8 în zona urbană (Băicoi, Câmpina, Comarnic, Mizil, Sinaia, Slănic, Văleni, Urlaţi) şi 2 în zona rurală (Bălţeşti şi Ciorani). În anul 2019, S.A.J Prahova a asigurat asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească la un număr de 130.746 pacienţi asistaţi, din care 8.622 au fost copii. În privinţa accidentelor rutiere, S.A.J Prahova a înregistrat un număr de 2.050 intervenţii, acordând asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească la 5.021 de persoane implicate. Intervenţii la stopuri cardio-respiratorii au fost înregistrate un număr de 1.907 solicitări din care, la locul intervenţiei, la 539 de bolnavi s-au instituit manevre de resuscitare, iar 1.368 au fost găsiţi decedaţi. Din cei 539 bolnavi la care s-au instituit manevre de resuscitare, 186 au fost resuscitaţi şi transportaţi la spital având funcţii vitale prezente. În anul 2019, S.A.J Prahova a mai realizat un număr de 4.068 consultaţii de urgenţă la domiciliu, pentru care s-a rulat un număr de 28.751 km. Cele 79 de ambulanţe funcţionale ale S.A.J Prahova au rulat un număr de 3.420.914 km. În prezent rulăm cu un parc auto format din 79 de ambulanţe din care 53 au o vechime între 7 şi 16 ani şi peste 500.000 de km rulaţi”, se arată în comunicatul de presă ce cuprinde raportul  de activitate pentru anul 2019 al S.A.J Prahova. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare