Știri

Acţiuni de voluntariat în sprijinul copiilor de la şcoala din Şotrile ce provin din medii defavorizate

La sfârşitul anului trecut, mai exact în perioada 17-21 decembrie 2018, la Grădiniţa cu Program Normal structură a Şcolii Gimnaziale din comuna Şotrile, s-au desfăşurat activităţi de voluntariat în cadrul proiectului „Implică-te şi tu, fii voluntar” derulat de Şcoala Gimnazială Şotrile în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Centrală din Câmpina.
Prin aceste activităţi s-a dorit implicarea unor preşcolari de pe raza comunei Şotrile care provin din medii defavorizate. Astfel, s-a urmărit ca aceştia să beneficieze de rechizite, cărţi şi mijloace didactice necesare unei bune desfăşurări a activităţilor educative. Elevii şi părinţii de la clasele I B şi a II-a C de la Şcoala Gimnazială Centrală au donat celor mici un televizor LCD şi un videoproiector. De asemenea, aceştia au pregătit preşcolarilor de la Grădiniţa din Şotrile şi mici daruri cu ocazia serbării de Crăciun. Activităţile de voluntariat au fost coordonate de o echipă formată din: prof. Maria Dobrescu de la Şcoala Gimnazială din Şotrile şi de prof. înv. Primar Laura Iordache şi Marieta Necula de la Şcoala Centrală din Câmpina.
Tot în această perioadă, Asociaţia MasterPeace Ro, care a făcut parte din proiectul „Scrisori pentu Moș Crăciun”, alături de școlile partenere și beneficiarii direcți ai asociației, cu ajutorul Federației Volum și BRD Group Societe General, a oferit cadouri unor copii greu încercaţi de soartă de la Şcoala Şotrile. Zâmbetele și fericirea din ochii copiilor au fost răsplata acestui gest. „Astfel de activităţi au un rol important în viaţa copiilor, deoarece îi învaţă să fie mai buni, să înţeleagă mai bine nevoile celor din jur, să fie solidari şi să lupte pentru o lume mai bună. Prezenţa în număr mare a elevilor şi părinţilor voluntari este o dovadă că voluntariatul câştigă teren pe zi ce trece. Trebuie doar să-ţi doreşti să fii voluntar”, ne-a declarat prof. Maria Dobrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare