Știri

Acţiunea caritabilă „Din suflet pentru Maria” a avut succes

Întâlnirea membrelor Clubului Femina din Câmpina nu putea trece neobservată nici în această lună a iubirii, astfel că vineri, 20 februarie, au organizat la Club Live un eveniment cu scop caritabil, intitulat „Din suflet pentru suflet”. 
Povestea Mariei Jarcău, din Băicoi, am prezentat-o pe scurt în ediţia anterioară şi a ajuns la inimile oamenilor prin intermediul artistului plastic Cristina Popescu, cea care a făcut terapie prin artă cu micuţa şi care şi-a dorit să o poată ajuta mai mult. În cadrul acţiunii, sufletista creatoare a expus spre vânzare diverse obiecte de artă, mărţişoare, tablouri, bijuterii, iar banii strânşi au fost donaţi familiei Mariei. 
Membrelor Clubului Femina li s-a alăturat şi publicistul Florin Frăţilă, care a oferit în scop caritabil cel mai recent volum al său, „Pacienţii politici”,  suma strânsă din vânzarea tuturor exemplarelor fiind de asemenea donată pentru această cauză. Despre carte au vorbit poetul Florin Dochia şi istoricul Alin Ciupală. Ştefan Al. Saşa, binecunoscut epigramist, dar şi un mare iubitor al muzicii, a susţinut un recital deosebit, bucurându-i pe oaspeţi cu melodii din repertoriul internaţional. 
„Acţiunea s-a dovedit a fi o reuşită, şi spun asta datorită numărului mare de oameni care au răspuns invitaţiei noastre şi care au cumpărat mărţişoare, tablouri şi cărţi. Sunt mândră de grupul pe care-l reprezint. Clubul Femina este un proiect al Asociaţiei Pro Câmpina, care are succes deoarece implicarea membrelor acestuia este maximă, iar sufletele lor mari. Oamenii buni care au participat în această seară au demonstrat că societatea civilă există şi reacţionează. Cu ajutorul lor am reuşit să strângem aproximativ 1.100 lei, bani proveniţi din vânzarea unor obiecte mici, cu valoare materială simbolică, dar cu o mare valoare sufletească. Mulţumesc pe această cale reprezentanţilor Clubului Live, ai Clubului Roata de Foc, Asociaţiei Dinamo Suntem Noi şi Roxanei Ciuhulescu pentru donaţii şi participare. Despre cei care au pus umărul alături de noi la realizarea acestui spectacol cultural-artistic nu am decât cuvinte de laudă. Saşa a fost la înălţime, Cristina, de asemenea, iar cartea lui Florin s-a vândut ca pâinea caldă” – a declarat entuziasmată Irinel Dumitraşcu, preşedintele Clubului Femina.
Prin acţiunile lor, doamnele şi domnişoarele din Clubul Femina au  demonstrat încă o dată că sunt dedicate trup şi suflet comunităţii, motivate fiind de faptul că nu există bucurie sufletească mai mare decât aceea de a dărui.
Maria suferă de tetrapareză spastică şi are nevoie urgent de o operaţie care se poate efectua în Turcia.
Cei care doresc să o ajute pot face depuneri  în numărul de cont RO29BTRL05901201C04338XX (Lucica Jarcău). 
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare