Știri

ACŢIUNE DE VERIFICARE A TRANSPORTATORILOR DE PERSOANE ŞI A TAXIMETRIŞTILOR DIN CÂMPINA

În cadrul acţiunii desfășurate azi, 19 martie, în municipiul Câmpina de către reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei Municipale, ai Compartimentului de monitorizare a serviciilor publice, transport, avize şi ai Compartimentului Situaţii de Urgenţă a fost verificat modul de implementare a măsurilor suplimentare de combatere a noului Coronavirus, respectiv obligativitatea furnizorilor publici şi privaţi de transport de persoane de a efectua dezinfectarea frecventă a spaţiului (ex. bare şi suporţi de susţinere, uşi, scaune etc). Această operațiune este de preferat a se efectua la finalizarea traseului.

Astfel, au fost făcute verificări la 5 autogări (firme de transport autorizate de persoane) cu sediul în Câmpina, care în afara dezinfecţiilor făcute în mod obligatoriu, conform legii, o data la 6 luni şi în urma operaţiunii de dezinfecţie coordonată de către Consiliul Judeţean din data de 13 martie, după fiecare cursă efectuată trebuie să dezinfecteze habitaclul autovehiculului cu substanţe biocide.

Acestora le-a fost solicitat să gestioneze numărul de curse corespunzător pentru fiecare traseu şi să asigure efectuarea a câte două curse pentru intervalele orare: 06.00 – 08.00 şi 16.00 – 18.00 (în funcţie de specificul fiecărui traseu şi al numărului de călători deserviţi). De asemenea, la fiecare din curse, aceștia trebuie să folosească un număr de maşini corespunzător cerinţelor populaţiei, simultan, pentru a evita contaminarea călătorilor.
In cadrul acțiunii de azi au mai fost verificați și 30 de transportatori în regim de taxi (din parcările de pe: str. Eminescu, str. Republicii, Bd. Carol I şi Bd. N.Bălcescu), care de asemenea au fost găsiţi în conformitate, deţinând dezinfectanţi cu care curăţau frecvent interiorul autoturismului.
Autoritățile au făcut apel către transportatori să sesizeze orice neregulă constată şi să indice celor interesaţi să folosească numărul pentru Situaţii de Urgenţă al Poliţiei Locale: 0800.800.922 sau Whatsapp: 0749 263 001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare