Știri

825 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Prahova, pe locul trei în ţară la numărul de infectări

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 825 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 33.517 de pacienți au fost declarați vindecați, 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.074 au decedat. 
În intervalul 23-24 august au fost înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Galaţi, Dolj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Timiş, Sibiu, Prahova, Vaslui,Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. 
Foto: Unsplash
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 63 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 3781, dintre care 915 sunt cazuri active, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 132. 
În privința focarului de la centrul medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, numărul total al infectărilor a ajuns la 25, ultimele trei rezultate pozitive raportate fiind în rândul personalului angajat, iar celelalte 22 sunt ale beneficiarilor aflați în unitatea amintită. 
Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 204 persoane. Dintre acestea, patru sunt la agenți economici, 2 în instituții publice, patru la centre medico-sociale (dintre care două sunt private, două în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) și unul la un centru de plasament minori, tot din subordinea DGASPC Prahova. 
Joi, 20 august, a fost declarat un focar de COVID în oraşul Breaza la un azil privat de bătrâni unde 59 de persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care 44 sunt beneficiari, iar 15 sunt persoane lucrătoare din cadrul azilului. O persoană a fost internată prezentând simptome, însă celelalte 58 se află în carantină fiind asimptomatici. 
Ieri, 23 august a fost înregistrat un deces al unei asistente în vârstă de 50 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, pacienta s-a prezentat inițial la spital pentru o evaluare datorată unei alte simptomatologii, însă în urma efectuării testului COVID a fost confirmată pozitiv. Starea de sănătate i s-a deteriorat rapid, motiv pentru care a fost transferată de la Spitalul CFR Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia. Femeia suferea de obezitate şi diabet. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 310 sunt ocupate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare