Știri

64 noi cazuri COVID depistate în ultimele 24 ore în Prahova și un nou focar la Filipeștii de Târg

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.339 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 92.595 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 39.626 de pacienți au fost declarați vindecați, 11.868 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.765 au decedat. 
În intervalul 03-04 septembrie au fost înregistrate 47 de decese (27 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Covasna,Constanţa, Dolj, Iaşi,Maramureş, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București. 46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi. 
Foto: Digi24

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de plasament din Filipeștii de Târg, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. Este vorba despre 13 beneficiari, cu vârste între 8 și 19 ani, dintre cei 23 testați și cinci angajați dintr-un total de 41. Conform DSP, angajații depistați pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultați la Spitalul Municipal Câmpina, unde au și rămas internați. Ceilalți zece au fost testați negativ. Mai sunt așteptate rezultate pentru restul personalului angajat. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 64 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 4447, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 145. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 300 sunt ocupate. 
La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Ploieşti este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare