BREAKING NEWSȘtiri

4,98 este nota obținută de singurul candidat la funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina

Ieri, 8 februarie, s-a desfășurat faza finală a concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Câmpina. Vă reamintim că la acest concurs s-a înscris un singur candidat, Gabriel Dima (ambulanțier în cadrul SAJ Prahova), al cărui dosar a fost validat în urmă cu o săptămână de comisia formată din Florin Marcu (consilier municipal liberal și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal), dr. Irina Minescu (managerul Spitalului de Psihiatrie Voila), Andreea Oana Irimescu (managerul Spitalului din Băicoi) și Adina Gârbăcică, consilier local (secretara comisiei).
Faptul că o persoană fără experiență în managementul sistemului medical ar putea ajunge să conducă unul dintre cele mai importante spitale din Prahova a atras atât atenția societății civile, cât și a presei, ai cărei reprezentanți au solicitat accesul în sala de examen în calitate de observatori.
După ce marți, 4 februarie, presa primea acordul pentru a fi prezentă la concurs, ieri, înainte de începerea examinării, jurnaliștii au fost informați că nu vor putea înregistra video sau audio susținerea proiectului, întrucât candidatul nu a fost de acord cu acest lucru.
„Consider că am o experiență care poate fi relevantă pt funcția de manager al SMC“ – declara încrezător Dima după prezentarea CV-ului în fața comisiei de examen.
Ei bine, experiența nu a fost singura pusă în discuție în ceea ce-l privește. În cea de a doua parte a concursului, după prezentarea neconvingătoare a proiectului de management, Gabriel Dima nu a știut să răspundă la 80% dintre întrebările adresate de către membrii comisiei legate de activitatea spitalului și a managerului. La finalul examinării, reacțiile membrilor comisiei prevesteau rezultatul ce avea să fie anunțat câteva ore mai târziu: Gabriel Dima a fost declarat respins de către comisia de examen, obținând nota finală de 4,98.
După cum vă informam în urmă cu o săptămână, mandatul de manager al medicului chirug Călin Tiu va înceta începând cu data de 22 februarie, acesta declarând public că nu intenționează să mai candideze pentru obținerea unuia nou. Imediat după încheierea concursului, întrebat dacă își menține decizia, dr. Călin Tiu, managerul în funcție al SMC, a declarat presei că „în eventualitatea reorganizării concursului, nu-mi voi depune candidatura atât timp cât spitalul va fi condus de actualul Consiliu de Administrație”. Potrivit surselor noastre, dr. Călin Tiu s-ar afla în conflict deschis cu liberalul Florin Marcu, președintele Consiliului de Administrație al SMC.

Cum s-a ajuns în această situație de criză, recunoscută de managerul Tiu și de ce primarul Alin Moldoveanu și Consiliul Local nu se implică pentru dezamorsarea ei sunt două întrebări la care cel mai probabil vom afla un răspuns după ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local, la care este de așteptat ca aleșii locali să abordeze și acest subiect.

Urmăriți mai jos declarațiile candidatului pentru funcția de manager al SMC, Gabriel Dima, precum și a managerului încă în funcție, dr. Călin Tiu, oferite la finalul concursului care a avut loc ieri.

Un comentariu

  1. De cand si conform carui articol din legea 95/2006 titlul VII capitolul III care reglementeaza activitatea managerilor si a consiliului de administratie un director poate pune conditii sau face aprecieri privind activitatea consiliului de administratie legal constituit si care are dreptul de a controla si aviza activitatea managerului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare