Știri

49 noi cazuri de infectare cu COVID și un nou focar au fost depistate în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.014 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 33.135 de pacienți au fost declarați vindecați, 8.316 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.074 au decedat. 
În intervalul 17 – 18 august au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Timiş, Vaslui,Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi. 
Foto: unsplash
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 49 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 3293, dintre care 798 sunt cazuri active, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 122. 
Luni, 17 august, a fost identificat un nou focar la un agent economic de pe raza județului. Şapte persoane dintre 62 testate au fost confirmate cu noul coronavirus. Conducerea unităţii şi DSP Prahova au dispus izolarea persoanelor cu test pozitiv, carantinarea contacţilor direcţi şi dezinfectarea spaţiului de lucru. 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 303 sunt ocupate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare