Știri

24 APRLIE. În Prahova, din 55 de persoane infectate, 28 s-au vindecat, iar două au decedat

Potrivit informării Instituţiei Prefectului, la nivelul județului Prahova, în data de 24 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 296 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, cinci au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 28 au finalizat cele 14 zile de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 295 de persoane în opt unități de cazare din județ.
În Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, 55 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Din rândul acestora, două au decedat, iar 28 au fost declarate vindecate și externate.
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au continuat să acționeze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari și polițiști locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgență. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.
Astfel, în cursul zilei de 23 aprilie, au fost legitimate peste 1400 de persoane și oprite în trafic, în vederea controlului, peste 900 de autoturisme. Au fost verificați 44 de agenți economici. Acțiunile de control au vizat și monitorizarea modului în care sunt respectate prevederile Ordonanțelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru o persoană care va fi anchetată pentru fals în declarații și uz de fals, fapte constatate în urma interogării aplicației REGES.
Au fost aplicate 371 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 550.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare, 44 pentru contravenții în context, iar 323 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.
Cetățenii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte date referitoare la noul coronavirus linia TELVERDE – 0.800.800.358, una alocată strict pentru informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare