Știri

20 de ani de la înfiinţarea Şcolii Superioare Sanitare Postliceale „Dr. Dinu”

Duminică, în sala de festivități a Complexului Amana Inn, a avut loc ceremonia de absolvire a Şcolii Superioare Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu” de către promoția 20013 – 2016. Școala face parte din cadrul Fundaţiei pentru sănătate, ştiinţă şi învăţământ “Dr. Dinu”.  Evenimentul a avut semnificații deosebite, deoarece anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înființarea instituției, prima şcoală sanitară privată din Câmpina. Premisele înființării acestei școli au fost inițial constituite de existența “Colegiului de Tehnică Dentară și Asistente Medicale”, patronat de Facultatea de Medicină Stomatologică a Universității “Europa Ecor” București. În anul 1996, Fundația “Dr. Dinu” a preluat școlarizarea cursanților de la colegiile medicale ale Universității “Europa Ecor” în cadrul Școlii Superioare Sanitare Postliceale Câmpina, dispunând de o bază materială corespunzătoare și de un personal didactic cu experiență în învățământul superior de scurtă sau lungă durată. 
La evenimentul desfășurat duminică au participat absolvenții celor două clase (AMG – asistent medical generalist, AMF – asistent medical de farmacie, ambele specializări fiind acreditate), conducerea școlii (Angelica Ivaşcu – directoare, prof. Corina Gheorghe – director-adjunct ș.a.), reprezentanții fundației care patronează școala sanitară (Adrian Dinu, directorul executiv al fundaţiei, și doamna farmacist primar Elena Din, soţia fondatorului Şcolii şi al Fundaţiei care îi poartă numele). 
După alocuțiunile directoarelor școlii și ale celor două profesoare-diriginte, au luat cuvântul șefele de promoție ale celor două clase (specializări), care și-au exprimat, în cuvinte pline de emoție, aprecierea pentru condițiile de învățământ de care au beneficiat pe tot parcursul anilor de studiu, dar și recunoștința pentru dăruirea cadrelor didactice, precum și pentru cunoștințele dobândite de cursanți de la dascălii lor. S-au împărțit apoi diplome de absolvire – absolvenților, dar și de merit – pentru cadrele didactice ale școlii.  S-au împărțit, de asemenea, multe flori, felicitări, vorbe de mulțumire, urări de succes la examenul de absolvire ce se apropie, dar și în viața ce va urma, promisiuni de acțiuni și activități ale absolvenților care să ducă mai departe prestigiul acestei școli. După formalitățile inerente de la începutul manifestării, a început balul de absolvire propriu-zis, dându-se drumul la petrecerea care a ținut până seara târziu, asezonată din belșug cu mâncăruri și băuturi alese, dar și cu muzică, dansuri și voie bună.
Istoria Şcolii Superioare Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu”, unitatea de învăţământ sanitar care a scos până în prezent peste 1000 de asistenţi medicali ce lucrează astăzi în spitale din întreaga ţară, reprezintă o pagină importantă din istoria învățământului câmpinean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare