Știri

16 dosare penale întocmite în Prahova pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 19 martie, la ora 13.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
Situaţia în Prahova
Prefectura judeţului Prahova informează că până astăzi, la ora 13.00, la nivelul județului Prahova, erau înregistrate următoarele date:
– Persoane carantinate – 66
– Persoane aflate în autizolare la domiciliu – 1584
– Persoane internate – 9 (au prezentat simptome specifice noului coronavirus și au fost internate în vederea testării)
– Dosare de cercetare penală întocmite pentru încălcarea articolului 352 din Codul Penal privind Zădărnicirea combaterii bolilor – 16
– Amenzi aplicate de Direcția de Sănătate Publică pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu – 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare