Știri

1.365 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore dintre care 42 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 3 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 91.256 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați, 11.619 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.765 au decedat. 

În intervalul 02-03 septembrie au fost înregistrate 44 de decese (27 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București. 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 42 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 4386, , potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 145. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 290 sunt ocupate. 
La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Ploieşti este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice. 
Aflat într-o vizită la SJU Ploiești, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că Unitatea Mobilă ATI, care are o defecțiune la instalația de climatizare și nu poate deservi spitalul de circa două săptămâni, va deveni funcțională peste câteva zile. Ministrul s-a interesat, de asemenea, dacă este personal suficient și dacă sunt probleme în colaborarea dintre Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal Câmpina. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare