Știri

1215 noi cazuri de infectare dintre care 51 în Prahova

În ultimele săptămâni, mai mulţi angajatori din Prahova s-au confruntat cu problema infectării angajaţilor şi a transmiterii virusului la locul de muncă. Un nou focar de COVID-19 a fost depistat sâmbătă, 8 august, la o societate comercială din judeţul Prahova, opt dintre cei 110 angajaţi testaţi având rezultate pozitive la testele pentru SARS-COV-2. 
La sfârșitul săptămânii trecute eram sesizați asupra faptului că două angajate ale supermarketului Carrefour din Câmpina ar fi fost testate pozitive cu covid. Contactat, managerul adjunct nu a dorit să ofere nicio informație, aliniindu-se astfel atitudinii celor mai mulți dintre angajatori, care se feresc să confirme infectarea de teamă că afacerile le-ar fi afectate.
Conform informării de ieri a DSP Prahova, „în cadrul unui raion al unui centru comercial, de pe raza județului, a fost identificat un focar, unde au fost confirmate cinci persoane. A fost testat tot personalul din raionul respectiv, s-a dispus izolarea contacților, dezinfecția spațiului de lucru și reorganizarea temporară a activității cu alți angajați ai centrului respectiv“. DSP nu a specificat despre care centru comercial este vorba. 

De la începutul epidemiei până în prezent la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2.743 de persoane. Dintre acestea, 108 au decedat. Ultimele decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârstele de 50, 73 și 76 de ani. Toate prezentau comorbidități.
Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, patru sunt dintr-o unitate de administrație publică locală de pe raza județului. Activitatea administrativă nu a fost afectată, iar spațiile de lucru au fost dezinfectate, conform precizărilor făcute de către reprezentanții instituției respective și DSP Prahova.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 274 sunt ocupate.
Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus; 30.585 pacienți au fost declarați vindecați, 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și  2.764 au decedat.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare