Reportaje

Sfaturi pentru graviduțe sau de ce este bine să vină pacientele gravide la SanConfind pentru consultații

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă.
În rândurile de mai jos, veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la Centrul Medical SanConfind, ce sfaturi are pentru graviduțe și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la spitalul nostru pentru consultații.

„În spital am reușit să fie eu, ca doctor și ca om”

„Am ajuns să lucrez la SanConfind la îndemnul colegului meu, doctorul Adrian Nica, și-i mulțumesc domnului doctor pe această cale, fiindcă sunt foarte mulțumită, deoarece în acest spital pot să-mi fac meseria așa cum îmi place, și așa cum și-ar dori orice medic. Am fost primită în spital surprinzător de bine, aici am întâlnit un colectiv închegat, prietenos și centrat pe satisfacția pacienților. Mi-a plăcut foarte mult faptul că în SanConfind, în toată această perioadă, am reușit să fiu eu; ca om, dar în primul rând, ca doctor. Mi-am exercitat, în deplinătatea frumuseții sale riguroase, meseria de medic, observând cu bucurie că aici se respectă cu strictețe normele de bună practică medicală aflate în vigoare pe teritoriul țării noastre”, ne-a declarat doamna doctor.

„Fără compromisuri în realizarea actului medical”

„Nu facem compromisuri în realizarea actului medical și în conduita corespunzătoare pentru pacienții noștri. Mă bucură faptul că aici se respectă adevărul medical, aici pot să spun cu fermitate ”nu” în fața unei potențiale proceduri medicale cu care nu sunt de acord. De exemplu, ne vin pacienți din întreaga țară care au primit o indicație medicală de a efectua o procedură invazivă de sarcină, respectiv: amniocenteză sau biopsie de vilozități coriale. În medicină, ca și în viața de toate zilele, este mai ușor de spus ”da” (iar aici, bineînțeles, s-ar putea include anumite avantaje, interese comerciale), și este mult mai greu să spui ”nu”. Ei bine, în Spitalul SanConfind atât eu, cât și bunii mei colegi doctori avem verticalitatea să spunem ”nu” procedurilor care nu sunt indicate pentru pacient. V-aș mai putea da și alte exemple. Eu mă ocup îndeaproape de medicina materno-fetală și am o bună experiență în efectuarea de proceduri invazive. Însă acestea se fac cu o indicație medicală clară și corectă. Ca urmare, noi efectuăm procedura invazivă atunci când rezultatul de la dublul test este anormal, adică ne iese că pacienta ar avea un risc crescut de malformații sau anomalii cromozomiale, cum le spunem noi. Sau atunci când detectăm la ecografie anumite anomalii care au sancțiunea efectuării unei proceduri invazive. De asemenea, avem și niște situații genetice particulare, atunci când părinții sunt ambii purtători pentru diverse afecțiuni genetice cu transmitere recesivă, caz în care este obligatoriu ca să testăm produsul de concepție, pentru ca el să nu fi moștenit boala. Este ok să fie purtător, dar nu este ok să fi moștenit boala”.

„Le sfătuiesc pe viitoarele mămici să vină la SanConfind”

„Le invit pe toate viitoarele mămici care citesc acest articol să-și urmărească sarcina la SanConfind, un spital în care pacientul este bine primit, iar serviciile medicale au prețuri decente. Încurajăm pacienții să vină din toate colțurile țării. Eu fac naveta de câțiva ani, si nu-mi este greu, ba dimpotrivă, cred c-o să continui să fac lucrul ăsta mult timp de-aici încolo. De ce recomand cu toată căldura Spitalul SanConfind? Pentru că aici practicăm o medicină, cum spuneam, centrată pe nevoile pacientului, și îmi place să cred că eu și toți colegii mei din această unitate spitalicească deosebită – doctorii, asistentele și întreg personalul auxiliar – ne tratăm pacienții așa cum am vrea să fim noi tratați. Eu încă nu sunt mamă, și spun cu oarecare regret chestia asta, însă m-aș bucura ca, atunci când și eu o să fiu în postura de pacientă gravidă, să beneficiez de servicii medicale sșa cum sunt ele performate în acest spital. Mi-aș urmări sarcina aici cu mare drag, și vă sfătuiesc și pe voi, viitoare mămici, să veniți la SanConfind și să trecem împreună prin această etapă frumoasă din viața voastră… și a noastră”.

PUBLICITATE

2 Comentarii  

  1. . De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!daca ajungeti la cardiologie bucuresti.Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cardiolog cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

    1. Multe progenituri ale celor cu bani multi si nemeritati au devenit doctori,adică medici,adică,unii dintre ei,și medici si doctori.Si dacă este așa,cat o mai fi tariful la examene!!???Caci la angajare,in spitalele de stat,am vazut.S-a nascut(în loc de cat mai multi copii în maternitati)o adevarată bursa a plicurilor cu șpăgi.Lipseste doar ciocanul cu adjudecarea😊!! Celelalte lucrează la foc automat,ca au tot ce le trebuie😁!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare