Interviuri

Profesionalism, calitate și prețuri rezonabile la Maternitatea SanConfind (P)

În interviul sintetic de mai jos, dedicat viitoarelor mame care vor dori să nască la SanConfind, dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, un colaborator mai nou al spitalului din Poiana Câmpina, ne vorbește astăzi despre serviciile oferite în departamentul Medicină Materno-Fetală de la Spitalul SanConfind.

Care sunt ecografiile pe care le oferiți la SanConfind în departamentul Medicină Materno-Fetală?
Efectuăm toate cele trei ecografii de sarcină, așa-zisele morfologii, ce presupun o analiză detaliată structurală și funcțională a fătului.
Puteți expune, pe scurt, scopul fiecărei ecografii în parte, la ce să se aștepte mămicile de la fiecare examinare?
Desigur. O descriere succintă a acestor morfologii ar putea fi următoarea.
Morfologia de trimestru I (11-14 săptămâni de sarcină):
– Stabilește exact vârsta sarcinii și termenul (data probabilă a nașterii, adică atunci când se împlinesc 40 de săptămâni);
– Intră în calculul riscului de sindrom Down, de sindrom Edwards și de sindrom Patau (reprezintă combinația unui dublu test / bi-test între o analiză de sânge și ecografie). În această examinare se folosește sistemul de calcul de la Fetal Medicine Foundation din Londra, instituția europeană care dă, practic, ora exactă în acest domeniu.
Morfologia de trimestru II (20-22 de săptămâni de sarcină):
Analiza detaliată a organelor – se presupune că acestea și-au definitivat dezvoltarea până acum;
Măsurarea colului uterin – pentru predicția și prevenția nașterii premature.
Morfologia de trimestru III (30-33 de săptămâni de sarcină):
Efectuarea măsurătorilor biometrice fetale și proiecția EFW la nivelul curbelor de creștere, plus estimarea lichidului amniotic și a Dopplerelor fetale;
Reverificarea anatomiei fetale din trimestrul II.
Care este elementul de noutate în serviciile oferite?
De puțin timp oferim și proceduri invazive:
CVS – Biopsie de vilozități coriale;
Amniocenteza – extracție de lichid amniotic.
Ambele proceduri sunt performate cu anestezie locală, deci nu sunt dureroase, și ne oferă un răspuns sigur, dacă fătul are sau nu o boală genetică. Bineînțeles, această posibilă maladie o căutăm țintit, funcție de anomaliile ecografice constatate anterior.
De ce ați ales să bateți atâta drum din București ca să veniți la SanConfind?
Cele aproximativ trei ore de condus sunt compensate 100% de satisfacția pacienților în raport cu serviciile noastre, de colegialitatea celorlalte cadre medicale care au creat mereu o atmosferă prietenoasă, de bucuria muncii bine făcute. Activitatea noastră se concentrează pe mulțumirea viitoarelor mămici, avem serviciile medicale centrate pe pacient și îndrăznim să credem că ne apropiem de standardele vestice.
Cum a început totul?
Am fost cooptată în echipa medicală SanConfind, anul trecut, de către domnul doctor Ion Constantinescu, șeful secției, care ne-a oferit mereu sprijinul dumnealui necondiționat. Promotorul morfologiilor fetale la SanConfind a fost colegul meu, domnul doctor Ionuț Vâlcea, care, prin dăruire și profesionalism, a trasat primii pași ai departamentului.
Care sunt motivele pentru care recomandați viitoarelor mămici să vină la SanConfind?
Profesionalism, atmosferă prietenoasă, empatie din partea medicilor, prețuri sub cele existente în marile orașe, timp de așteptare mic. De asemenea, urmărirea sarcinii în totalitate (ecografii, proceduri, naștere), nemaivorbind de faptul că pacienta nu mai trebuie să parcurgă sute de kilometri pentru proceduri invazive, le are la Spitalul SanConfind, în caz de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare