După alegerea în funcţia de viceprimar, Ion Dragomir a plecat câteva zile din localitate. Joi, 26 iunie, şi-a făcut apariţia la noul său loc de muncă. Despre noua funcţie, dar şi despre întregul scandal din jurul alegerii sale, Ion Dragomir a acceptat să vorbească fără ocolişuri.
“Rezultatul din turul al doilea a determinat nominalizarea mea la funcţia de viceprimar”
– Domnule Dragomir, întreaga campanie electorală, partidul pe care-l reprezentaţi, PSD, l-a nominalizat pe Gheorghe Tudor ca fiind viitorul viceprimar. De ce s-a produs această modificare şi care au fost motivele pentru care, în cele din urmă, dvs. aţi ajuns în această funcţie?
– Nu ştiu de ce s-a produs această modificare. Ştiu doar că aceasta a survenit între cele două tururi de scrutin, fiind probabil şi o consecinţă a rezultatului din primul tur. Eu am fost nominalizat să conduc campania electorală pentru turul al doilea, iar eu cred că rezultatele înregistrate în acest tur secund, atunci când candidatul pe care noi l-am susţinut, Horia Tiseanu, a câştigat detaşat, au determinat conducerea judeţeană să mă nominalizeze la funcţia de viceprimar. Cred că am fost pus la încercare cu conducerea acestei campanii şi, probabil, am confirmat.
– Dumneavoastră când aţi aflat că sunteţi nominalizat pentru a fi viceprimar?
– Cu numai câteva zile înaintea şedinţei de constituire a Consiliului Local, moment în care a avut loc şi alegerea viceprimarului.
“Nu ne-am certat… Am fost insultat, jignit, înjosit”
– Este adevărat că anunţarea candidaturii dvs. la această funcţie a generat o ceartă la sediul PSD?
– Nu este adevărat că ne-am certat… Eu nu am făcut decât să anunţ la partid decizia conducerii judeţene şi atunci s-a produs nemulţumirea totală, ceea ce a dus la o discuţie nu prea civilizată, în care am fost insultat, jignit, înjosit… Mi-au comunicat că nu mă susţin, iar în aceste condiţii eu am spus că mă voi autopropune. În acel moment am avut de întâmpinat o reacţie de adversitate extrem de dură din partea colegilor mei şi acela a fost momentul în care eu am spus că «aţi privatizat partidul, pentru că faceţi ce vreţi şi nu consultaţi pe nimeni». Chiar atunci, preşedintele Mihail Şerbănoiu mi-a spus că nu ei, ci eu aş vrea să privatizez partidul… Cred că domnul Tudor a înţeles greşit, pentru că eu nu am făcut niciodată afirmaţia pe care dânsul mi-o atribuie că «am privatizat partidul».
“Toate deciziile importante din PSD s-au luat fără consultarea biroului din care fac şi eu parte”
– Păi şi toate astea nu sunt o ceartă? Se spune că discuţiile au fost mai dure decât la plecarea Jenicăi Tabacu din PSD…
– Da, discuţiile au fost mai dure, diferenţa este că ea a plecat, eu nu… Revenind la afirmaţia cu privatizarea partidului, nu era prima doară când atrăgeam atenţia că partidul riscă să fie privatizat, pentru că toate deciziile importante din PSD, din precampanie, dar şi din campanie, s-au luat fără consultarea biroului de conducere. Eu sunt vicepreşedinte al PSD, dar toate deciziile din această perioadă ne-au fost puse, efectiv, în faţă. Şi cine este director de campanie, şi cine este candidat de primar, şi de viceprimar… Am făcut în mai multe rânduri afirmaţia privind riscul de privatizare a partidului pentru că preşedintele Şerbănoiu vine dintr-un mediu privat şi a dat linia partidului într-un stil de afacere privată. Sunt cel puţin două persoane care pot confirma că aşa au stat lucrurile şi că, probabil foarte tensionat, domnul Tudor a înţeles greşit.
– Pe mulţi i-a surprins faptul că la şedinţa de constituire a Consiliului Local, cei patru consilieri PSD nu au stat împreună. Dumneavoastră aţi stat lângă dl. Corneliu Anastase, tatăl liderului PD-L, Roberta Anastase, în vreme ce Mihaela Petrovici, Gheorghe Tudor şi Horaţiu Zăgan au stat în alt colţ al sălii. De ce?
– Îl cunosc pe Corneliu Anastase de peste 25 de ani… Nu-l mai văzusem de foarte multă vreme… Asta este toată explicaţia…
“Lucrez cu un alt impuls pentru că mi-am schimbat mediul, după aproape 40 de ani de producţie”
– Dumneavoastră v-aţi dorit să fiţi viceprimar? Mai ales că aţi plecat de la un salariu mult mai mare ca director al Electroutilaj?
– Da, mi-am dorit să fiu viceprimar. Am aproape 40 de ani de producţie… La 14 ani şi jumătate am început şcoala profesională, iar la 17 ani şi jumătate făceam naveta 12 km şi mă trezeam la 5.00 dimineaţa, lucrând în acord individual, în timp ce seara îmi continuam studiile liceale la seral. În perioada 1970 – 2008, cu excepţia anilor în care am fost la facultate şi am făcut armata, am fost implicat numai în producţie şi am vrut şi altceva. În ultimii zece ani am avut numai funcţii de conducere, director de producţie sau director general la diverse societăţi. Cred că tot ce am acumulat în cei peste 38 de ani de activitate în producţie pot folosi acum în alte domenii – de exemplu, administraţie publică locală – şi pot să spun că lucrez cu un alt impuls pentru că mi-am schimbat mediul. În privinţa salariului, cât voi primi pentru funcţia de viceprimar este suficient ca să poţi trăi decent.
“Mi s-a făcut o copie după fişa postului pe care a avut-o Gheorghe Tudor”
– Aţi primit fişa postului? Cu ce a stabilit primarul Horia Tiseanu că vă veţi ocupa?
– Mi s-a făcut o copie după fişa postului pe care a avut-o Gheorghe Tudor. Ştiu exact ceea ce am de făcut. Mă voi ocupa de administrarea domeniului public şi privat, de spaţiile verzi, de sere, de reparaţii şi de urbanism.
“Eu reprezint PSD în administraţia locală”
– Cum au fost primele zile în noul post?
– Am convingerea că pot face foarte multe lucruri, de aceea am şi acceptat această funcţie. Din ceea ce am văzut în primele zile, mi-e teamă că ne vom lovi de un singur lucru: nu prea sunt firme în zonă cu care să putem lucra mult şi bine. Sunt deja multe lucrări licitate, câştigate de firme care nu dispun de personalul şi utilajele necesare pentru a se ocupa simultan de toate lucrările câştigate prin licitaţie. Încercăm cu firmele pe care le avem să mărim ritmul de lucru. Tocmai din acest motiv există şi riscul să rămână bani necheltuiţi şi atunci lumea te arată cu degetul, dar nimeni nu ştie cu câte probleme ne confruntăm. Personal, voi face toate eforturile să cheltuim cu folos toţi banii alocaţi. Se finalizează acum strada 1 Mai şi sper ca această să devină un exemplu de cum ar trebui realizată o lucrare. Vrem să facem lucrări bune, de calitate, durabile, nu peticiri, pentru că nu ar fi bine nici pentru noi, nici pentru cetăţeni. Cei care mă cunosc sunt convins că ştiu, dar vreau să-i asigur pe cei care mă cunosc mai puţin că-mi voi pune amprenta asupra dezvoltării Câmpinei. Şi sper ca şi colegii mei de partid să înţeleagă acest lucru, chiar dacă au fost revoltaţi, să-şi schimbe atitudinea şi să mă sprijine, pentru că eu reprezint PSD în administraţia locală.