BREAKING NEWSInterviuri

La Breaza se rescrie istoria fotbalistică. Tricolorul a promovat în Liga a III-a națională!

Înființată în anul 1924, echipa de fotbal Tricolorul Breaza de Sus, cum s-a numit inițial, a disputat doar meciuri amicale sau demonstrative până în 1941, când s-a desființat în contextul producerii celui de-al Doilea Război Mondial. Zece ani mai tâziu este reînființată și își schimbă denumirea, pe parcursul mai multor ani, astfel: Recolta Breaza (1953-1957), Steaua Roșie Breaza (1957-1966), Tricolorul Breaza (1971-1982), Precizia Breaza (1982-1993), Hidrojet Breaza (1993-2001), Tricolorul Breaza (2001-2010), Precizia Breaza (2010-2013), Tricolorul Breaza (2013 – prezent).
E evoluat pe parcursul acestor ani în de la Liga a V-a până la Liga a II-a, cea mai bună perfomanță înregistrând-o în 16-imile Cupei Romaniei (2007-2008 și 2008-2009).
Echipa Tricolorul Breaza va evolua în anul centenar 2024 la nivel național, după o promovare de poveste în Liga a III-a.

„Povestea acestei reușite a început în urmă cu patru ani și jumătate, când am venit ca director la Tricolorul Breaza. În trecut am mai fost antrenor al echipei, am plecat din cauza politicului, nu mă feresc să o spun. Mi-am dorit să revin, pentru că am fost crescut de acest club, de acest oraș, ca om, ca sportiv” – spune Marius Vișan.
Un lucru mai puțin știut despre domnia sa este faptul că, la un moment dat, a abandondat fotbalul pentru a merge într-o misiune de luptă în Irak. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2006. Am lucrat cinci ani în cadrul armatei, la Predeal, la Vânători de Munte… Așa am decis atunci, am vrut să mă rup de fotbal în primul rând, pentru că nu eram mulțumit de ceea ce se întâmpla. Am fost norocos să mă întorc acasă!” –povestește Marius Vișan, care s-a bucurat de la preluarea funcției de mult sprijin din partea autorităților locale. „Mi-aș dori ca toți colegii mei care sunt în funcții cum este aceea în care sunt eu să aibă parte de susținerea politică pe care o am eu la Breaza”, mai spune acesta.

Promovarea Tricolorului este o surpriză plăcută pentru mulți. În bună măsură, performanța se datorează organizării impuse de administrația locală, finanțator al clubului: „La acest moment, avem trei secții în cadrul clubului sportiv: fotbal, handbal și karate. În scurt timp vom înființa o secție de șah și luăm în calcul și înființarea unei secții de box. Avem în vedere dezvoltarea pe termen mediu și lung. Am ajuns la un număr de aproape 300 de copii la toate cele trei secții” – explică primarul Bogdan Novac.
Barajul de promovare, în compania echipei Daco Getica București, a fost unul de poveste. „Știu că mulți nu au crezut în acest obiectiv, mulți au crezut că este un discurs politicianist. Faptul că am reușit să trecem cu bine peste acest baraj de promovare este o dovadă clară a seriozității cu care am abordat acest subiect și a implicării pe care am avut-o ca să facem performanță la nivel de echipă de seniori” – mai spune edilul, care este determinat să sprijine în continuare echipa cu tot ce poate, mai ales acum când trecerea la un eșalon superior vine cu noi provocări. „Știm ce implică Liga a III-a, știm posibilitățile pe care le avem. Chiar dacă avem un buget limitat, mic față de nevoile pe care le avem, accentul pe care eu îl pun în toate ramurile administrației locale este pe atragerea surselor de finanțare. La acest moment suntem în discuții cu potențiali sponsori, potențiali investitori, care pot veni alături de echipă, astfel încât să nu fie nevoie de o suplimentare financiară prea mare din partea bugetului local” – a mai subliniat Bogdan Novac să sublinieze.

Cum a reușit Breaza, un oraș mic cu ambiții mari, o asemenea performanță, am aflat de la Bogdan Novac, primarul orașului Breaza și de la Marius Vișan, director și antrenor al CSO Tricolorul Breaza, invitați la emisiunea „Fața și Reversul” realizată de Florin Frățilă la Dada TV. În cadrul emisiunii a avut o intervenție telefonică și antrenorul CS Câmpina, Claudiu Dumitrescu, care a vorbit, între altele, despre lupta la promovare în care a fost implicată și echipa câmpineană, clasată pe locul II în Liga a Prahova.

2 Comentarii  

  1. Felicitari tuturor celor care au contribuit la aceasta promovare! Spre rusinea ei Campina si mai ales autoritatile locale nu reusesc de foarte mult timp sa readuca la viata fotbalul campinean.

    1. A fost o promovare de poveste! Unul dintre cele mai disputate baraje din ultimii 10-15 ani! Subsemnatul a văzut destule baraje, dar acesta disputat de Tricolorul Breaza, a fost cel mai captivant, cu joc frumos, multe faze de poartă la ambele porți, cu o super galerie, prelungiri și lovituri de departajare, emoții și extaz, la final! A fost o dublă sărbătoare în acea zi de 24 iunie, la Breaza, „Sărbătoare Iei” și „Sărbătoarea promovării” echipei locale în Liga3-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare