BREAKING NEWSInterviuri

„Îmi este foarte greu să fiu acuzat de acte de corupție”! – mărturisește Horia Tiseanu, fostul primar al Câmpinei

„Alegerea de a accepta funcția de viceprimar în anul 1996 mi-a schimbat viața, pentru că au urmat 24 de ani în care am condus Câmpina” – subliniază cu nostalgie într-un interviu acordat în exclusivitate publicației noastre, fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Prezent în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de jurnalistul Florin Frățilă, Horia Tiseanu – omul care, potrivit datelor cunoscute până în prezent este conducătorul cu cele mai multe mandate succesive din istoria administrației publice locale câmpinene, două de viceprimar (între anii 1996-2004 și patru de primar, între anii 2004-2020) – a răspuns cu sinceritate la întrebări legate de temele lansate în spațiul public de noua administrație a Câmpinei, cum ar fi falimentul Câmpinei, fondurile europene blocate, dar și la întrebări referitoare la situația în care a ajuns orașul, aceea de a pierde o finanțare europeană în valoare de milioane de euro pentru pasajul Calea Dacia ori la stadiul în care a ajuns procesul în care este acuzat de fapte de corupție.

Citiți în continuare câteva dintre cele mai interesante declarații făcute de fostul edil al Câmpinei. Mai jos puteți urmări înregistrarea video a interviului.

 • Cu siguranță aș fi avut mai multe șanse la alegerile locale, comparativ cu domnul Cătălin Florescu.
 • O parte dintre voturile obțiunute de Alin Moldoveanu au venit de la susținătorii mei, care au votat cu el, dar asta independent de voința mea.
 • Eu nu știam că n-o să mai candidez în toamna anului trecut, credeam că voi fi din nou primar, așa că n-aveam niciun interes să aduc orașul în faliment, așa cum se spune. Ar fi fost ridicol!
 • Și eu aș fi putut să eșalonez datoriile administrației publice locale, dar asta ar fi însemnat implicit să recunoaștem că am greșit și să pierdem procesul în instanță.
 • Actualei administrații îi este ușor să spună că a deblocat fondurile europene, dar dacă vom pierde procesul la Înalta Curte, este răspunderea lor.
 • Ministerul Dezvoltării are datorii așa de mari la noi, astfel încât, în situația absurdă în care am pierde procesul la Înalta Curte, Câmpina nu va trebui să dea niciun leu.
 • Dacă eram fricos, reziliam contractul și nu se mai făcea pasajul Calea Dacia. Era mult mai comod pentru mine să fiu fricos!
 • Mi-a fost foarte greu și îmi este foarte greu să fiu acuzat de fapte de corupție.
 • Nu înțeleg de ce nu se începe proiectul de renovare a Spitalului Municipal, cel mai important proiect de după revoluție, la Câmpina, din punct de vedere valoric. Dacă nu se începe acest proiect cât mai curând, n-o să se poată realiza în termenul stabilit, până în anul 2023.
 • Îl cunosc bine pe Adrian Dobre, actualul administrator public al orașului. Este un om inteligent și dacă se ocupă de proiectele cu fonduri europene, e foarte bine.
 • L-am format pe Marian Nistor în cariera mea politică. Sunt mândru de el. Ar putea să fie un foarte bun primar al Câmpinei.

5 Comentarii  

 1. Ti-a placut banii multi,femeile.Huzureala si viata de nabab.Sa nu ajungi precum Columbeanu.Fa un pas in spate,lasa tupeul,plimba jr prin parcuri,joaca table cu pensionarii.Numai aia care nu te stiu stiu ca cand erai power imparteai la un cerc restrans terenuri si diverse.Si oamenii care ti-au dat sfaturi le-ai intors spatele.Unii din respect nu te-au apostrofat.Acum nu face pe moralistu si arunca gunoiu altora in carca numai tine.

 2. Dragi cititori ai Ziarului Oglinda de Azi, Câmpina:

  In calitate mea de Cetățean al municipiului Câmpina, din 1 august 1972, adresez din tot sufletul fostului primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, multumiri si felicitari pentru toate realizarile bune din două mandate de viceprimar (1996-2004) și patru mandate de primar (2004-2020).

  Precizez ca, in 2015 am avut vizita colegilor Viet, Toan si Tien din promotia 1972 de la Facultatea de Matematică Mecanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pe colegii din Vietnam i-am gazduit in apartamentu meu si am facut excursii si vizite in imprejurimi si la obiectivele turistice din Campina, Sinaia, Rasnov si Bran. Colegii au laudat frumusetea inprejurimilor, lacurilor, Castelului Hasdeu si Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu”. si am fost mandru ca sunt Cetățean de al municipiului Câmpina.

  Cu stima,
  Vasile Badiu

  1. Evita acest domn tocmai chestiile esentiale.Sa spuna concret,pe parcursul celor 4 mandate situatia economica,mai exact pe categorii de varste,orasul avea parteneriat cu Upg,era centru universitar.Dar sa arunce gunoiul sub pres sau mai rau pisica in curtea altora.Putea sa ii dea aripi lui Nistor cand era si el de varsta ta Horica..
   dar lacomia.Unii doreau sa investeasca in Campina,te ai opus ca deranjeaza si nu au cotizat.Ramaneai la Neptun ii faceai mogulului deranj din visterie,sau te scotea pe geam..
   Sf uri,borduri,termopane,opel,114,bulevard,asfaltari,campus Energetic,ferme,stane,terenuri pe 2 bani si pe 50 ani.Orasul sufera si nu esti singuru partas.Prietenii te ridica,prietenii te coboara,manunchiul ala in special pensionari.Traiasca cartierul Turnatorie…

 3. Cati din primarii,viceprimarii,consilierii,persoane publice,directori de fabrici,scoli,spitale care se bat cu pumnul in piept ca ei sunt intelectuali au fost colaboratori ai securitatii???Corb la corb isi scoate ochii (Tiseanu vs Dragomir).Avem ceea ce votam.Apuca acest domn pensia la Neptun daca nu il baga altii in fata?Unii pe acolo abia asteptau sa scape de el.Nici macar dupa 24 ani de primarie lumea nici nu il saluta pe strada.Acest interviu concluzioneaza ce bine a trait clasa muncitoare cu minim pe economie,unii nu au apucat nici pensia.#CampinadoarcuPenali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare