BREAKING NEWSEveniment

Debut cu succes pentru proiectul cultural „CâmpinArtelor“

Vineri, 10 septembrie, începând cu ora 17.30, Primăria Câmpina a găzduit deschiderea oficială și prima seară de concerte în aer liber a proiectului „CâmpinArtelor“ (sic!), despre care primarul Alin Moldoveanu a afirmat în cuvântul său de deschidere că este „un proiect cultural cum nu cred că a avut Câmpina vreodată” și că „se va desfășura pe parcursul unui an, incluzând concerte de muzică de toate genurile, spectacole de dans, piese de teatru, expoziții de pictură, recitaluri de poezie, lansări de carte”, obiectivul principal al acestui proiect fiind „aducerea în fața publicului a copiilor și tinerilor talentați din Câmpina și a unor artiști consacrați”.
Concertul de deschidere, organizat de Primăria Câmpina în parteneriat cu Asociația Culturală Euro JazzRock, condusă de Liviu Briciu, a reunit artiști consacrați cum ar fi pianista Diana Ionescu, violonistul Vlad Maistorovici ori cântăreața de jazz Irina Sârbu, dar și tinere talente locale precum Andreea Șerbulea, Bianca Ghimbaș, Ștefan Carpen, Livia Pisăliță care au încântat asistența prin poezie și muzică.


Seara culturală s-a încheiat cu recitalul Irinei Sârbu, acompaniată de Puiu Pascu și frații Ciprian și Tudor Parghel.
„Este un proiect cultural prin care vrem să aducem în fața câmpinenilor numai evenimente de valoare. Ne dorim să intrăm mai puternic în școli și să promovăm tot ce ține de cultură și artă, pentru că altfel, lucrurile la nivel politic de mișcă foarte greu. După cum știți, colegii mei din Comisia de cultură m-au eliberat din funcția de președinte al comisiei, considerând că nu sunt bun și atunci am hotărât să fac ce știu eu ma bine” – ne-a declarat consilierul local Liviu Briciu, co-organizator al evenimentului.

De remarcat expoziția de pictură semnată de artista locală Agatha Blanck, precum și prestația merituoasă a elevului Mihail Mihalache, prezentatorul evenimentului.
Potrivit celor afirmate de primarul Moldoveanu, „CâmpinArtelor“ este un proiect realizat exclusiv din fonduri private „de către persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la dezvoltarea culturală a orașului nostru“.
Printre cei prezenți s-au numărat Adrian Dobre, administratorul public al municipiului Câmpina, Eugen Prună, consilier personal al primarului, subprefectul Alexandru Vane, preotul protoiereu Grigore Melnic, dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal, Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, Irina Nistor, șef serviciu la Poliția Locală, consilierii locali Liviu Davidescu, Liviu Briciu și Valentin Crețu.
Intrarea la eveniment s-a făcut exclusiv pe bază de invitație, primarul motivând că acest lucru s-a datorat restricțiilor impuse de pandemie.
Calendarul viitoarelor evenimente nu a fost încă făcut public de autoritățile locale. Cel mai probabil acestea se vor desfășura tot cu circuit închis sau vor fi chiar amânate, cu atât mai mult cu cât incidența cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 este în creștere și la nivelul municipiului Câmpina, ajungând luni, 13 septembrie, la 1,68 la mia de locuitori.

Și totuși…

… un strop de modestie nu strică nimănui. Evenimente culturale de amploare au mai avut loc la Câmpina. Și nu puține. De la festivaluri-concurs de interpretare pianistică și de vioară, festivaluri și spectacole de teatru și de jazz, până la festivaluri de muzică folclorică, tabere de artă plastică, lansări de carte, saloane naționale de artă fotografică și multe alte activități adresate tuturor categoriilor de vârstă.

Urmăriți în continuare înregistrarea video a celor mai importante momente ale manifestării, precum și câteva declarații oferite de Anca Huțu – președintele Asociației de Părinți a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, Mihail Mihalache – elevul care a prezentat spectacolul, precum și declarația consilierului local Liviu Briciu, în calitate de co-organizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare