BREAKING NEWSȘtiri

Zeci de mii de pensionari din Prahova vor primi în luna ianuarie ajutoare financiare

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat la sfârșitul anului trecut că o largă categorie de pensionari din sistemul public, care au pensii mai mici sau egale cu 1600 lei, vor primi un ajutor financiar în prima lună a acestui an, menit să vină în sprijinul celor vulnerabili în perioada de iarnă, ajutor ce va fi acordat o singură dată, astfel încât toți cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei în luna ianuarie 2022.

Foto: Yandex

Cuantumul ajutorului financiar se va acorda diferențiat, valoarea acestuia fiind stabilită în funcție de pensia încasată de fiecare beneficiar. Astfel, pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 1000 de lei, ajutorul va fi de 1200 lei, în cazul pensionarilor cu pensii cuprinse între 1001 – 1600 lei, ajutorul va fi calculat ca diferență între nivelul de 2200 lei și nivelul veniturilor.
Ajutorul financiar se acordă în luna ianuarie, odată cu drepturile de pensie aferente acestei luni. Într-o recentă declarație de presă, ministrul Marius Budăi a precizat că toți pensionarii își vor primi drepturile până la data de 15 ianuarie. „Vă garantez că banii vor ajunge la pensionari până pe data de 15! Am avut discuții cu Poșta Română și cu directorii Caselor de pensii din teritoriu. Acolo unde este nevoie, în mediul rural, postașii vor lucra și sâmbăta și duminică”, a spus acesta.
Potrivit Ministerului Muncii, aproximativ 2,45 milioane de bătrâni vor beneficia de acest sprijin, 84.382 fiind din județul Prahova.
De reținut că începând cu 1 ianuarie 2022, pensia minimă socială în România a crescut la 1000 de lei.

2 Comentarii  

  1. De ce un pensionar cu pensia de 1600 ajunge în ianuarie la 2200, iar cel cu 1700 rămâne tot cu 1700.Astfel sunt ajutați toți pensionarii ,deși intr-o declarație dl.Ciolacu a afirmat că în ianuarie niciun pensionar nu va primi mai puțin de 2200.Nu pot să înțeleg și cred că nu sunt singura care nu înțelege logica.

  2. Am o pensie de 1208 lei și nu am primit ajutorul promis !
    Am primit pe luna Ianuarie 2022 pensia cu o mărire de doar 121 lei, respectiv 1329 lei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare