BREAKING NEWSȘtiri

Un nou studiu plătit de Primăria Câmpina pentru proiectul de mobilitate urbană ce include pasajul subteran

Primăria Câmpina a inițiat o nouă achiziție publică în valoare de 50.000 de lei + TVA (aproximativ 12.000 euro) pentru servicii necesare în elaborarea unui studiu de coexistență între proiectul „Creșterea mobilității urbane nepoluante prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unei creșterea mobilității urbane nepoluante prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unui coridor de mobilitate și prin redirecționarea circulației rutiere printr-un pasaj subteran în zona centrală a Municipiului Câmpina” și rețelele existente în proprietatea DEE Romania-SROR Ploiești din această zonă.

Pentru realizarea pasajului subteran propus de administrația condusă de primarul Alin Moldoveanu este necesară, în primul rând, reconfigurarea rețelelor de utilități și obținerea mai multor avize de la operatorii acestora. Un astfel aviz a obținut Primăria Câmpina în toamna anului trecut din partea DEE România (Distribuție Energie Electrică).
Avizul de amplasament este justificat de îndeplinirea condiţiilor de coexistenţă a reţelelor electrice cu obiectivul pentru care se solicită avizul. DEE a aprobat implementarea proiectului ce include un pasaj subteran pe amplasamentul propus, dar a condiționat avizul de respectarea unor măsuri.
Primăriei Câmpina i-au fost prezentate trei opțiuni: 1 – Modificarea poziției obiectivului față de instalațiile sale; 2 – Păstrarea poziției obiectivului cu suportarea costurilor privind devierea sau mutarea instalațiilor; 3 – Păstrarea poziției obiectivului cu condiția executării, contra cost, a unor lucrări de modificare a instalațiilor electrice.
De aici a apărut și necesitatea realizării unui studiu care va determina ce lucrări sunt necesare pentru a asigura condițiile de coexistență impuse de distribuitorul de electricitate.
Conform Planului Urbanistic General, pe teritoriul Câmpinei, alimentarea cu energie electrică se realizează prin intermediul a două stații electrice conectate fiecare la câte o linie electrică aeriană de 110 kv. Pe teritoriul municipiului trece și o linie electrică aeriană cu o tensiune de 400kv.

Mai departe, pentru obținerea autorizației de construcție va mai fi nevoie de avize și acorduri din partea tuturor distribuitorilor de utilități, precum și din partea ISU, DSP, STS, IPJ, MAI, ANRM, Muzeul Județean de Istorie ș.a.
Această ultimă achiziție a administrației locale se înscrie într-un șir lung de studii de specialitate și documentații tehnice necesare realizării acestui obiectiv și confirmă, totodată, faptul că primarul Alin Moldoveanu continua acest proiect care a împărțit opinia publică în două tabere, pro și contra pasaj.

3 Comentarii  

  1. Are balta pește! Bani aruncați aiurea de cea mai slabă administrație, ever, a acestui orășel numit Cămpina.

  2. Mă întreb, sincer, in tabăra campinenilor „propasaj” mai este vreo persoană în afara domnului primar ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare