BREAKING NEWSȘtiri

 „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată”

Comunicat al celor 38 de filiale județene ale PMP și 55 de lideri, semnatari ai Moțiunii europarlamentarului Eugen Tomac,

Ne exprimăm mâhnirea în privința dezinformărilor consecvente lansate în spațiul public cu privire la situația politică actuală a Partidului Mișcarea Populară. Se fac multe speculații răuvoitoare, sunt lansate de către neaveniți mesaje care nu au nicio legătură cu problemele interne reale ale PMP, s-a creat o veritabilă campanie de linșaj mediatic, deopotrivă prin social-media, împotriva unor lideri ai PMP și, din păcate, a familiilor acestora, situație inacceptabilă care ne determină să reacționăm în solidar.
S-a ajuns aici din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării și acțiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora. De șase luni, nu s-a găsit nicio  soluție în privința desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, președintele PMP nu a mai convocat nicio ședință, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată și deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleșii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie și concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale și generale.
În această situație îngrijorătoare, gravă, fără a exista nicio direcție politică limpede, asumată oficial la vârful PMP, o comunicare publică clară, consecventă și coerentă, onestă, în spiritul valorilor ideologice, doctrinare, creștin-democrate, a proiectelor noastre, care stau la temelia acestui partid, problemele și tensiunile interne în mod evident s-au acutizat. Impasul a fost sporit de cercetările sociologice care au înregistrat o prăbușire semnificativă a încrederii cetățenilor în partidul nostru.
Vă asigurăm că, în PMP, nu există un conflict între persoane, nici o luptă egoistă, iresponsabilă, pentru vreo putere iluzorie. De asemenea, tema vreunei fuziuni cu altă formațiune politică nu există pentru semnatarii acestei moțiuni. Simțim cu toții însă că avem nevoie de o abordare mai pragmatică și energică pentru a ne recâștiga suflul și forța, solidaritatea, energia și motivația, pe care le-am demonstrat în multe încercări politice și confruntări electorale. În plus, dorim să ne ținem în continuare aleșii aproape, pentru ca împreună să reușim din nou să-i convingem pe români că avem resurse pentru a dezvolta un partid liber, democratic, al valorilor creștine, patriotice, naționale, cucorectitudine deplină în fața românilor și cu dragoste de țară.
Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres și susținem Moțiunea lui Eugen Tomac, „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriți pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP.
Patriotismul, pe lângă sentimente, înseamnă în bună măsură fapte iar noi acționăm acum tocmai pentru a merge mai departe solidari, (re)uniți pentru Romania.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lista celor 55 de lideri ai PMP, dintre care 38 președinți de organizații județene, susținători ai prezentului comunicat:
Petru Movilă, Iași
Adrian Mocanu, Buzău
Lucian Morar, Maramureș
Marius Pașcan, Mureș
Eugen Tomac, București
Mihail Neamțu, București
Sebastian Moise, București
Ionuț Simionca, Bistrița
Cătălina Bozianu, Prahova
Dorin Bădulescu, Buzău
Răzvan Sebe, București
Marian Andronache, Suceava
Claudiu Palaz, Constanța
Liliana Nițu, Dâmbovița
Ramona Cupă, Mehedinți
Ionuț Popovici, Caraș Severin
Adrian Todoran, Sălaj
Ion Ariton, Sibiu
Andrei Ionescu, Sector 1
Dorel Constantin Onaca, București
Adrian Florescu, Sector 3
Bogdan Gavrilescu, Neamț
Viorel Arion, Hunedoara
Alexandru Leșco, R. Moldova
Gheorghe Baciu, Covasna
Radu Pescar, Mureș
Iulian Vladu, Dâmbovița
Cristian Mihălăchioiu, Ialomița
Gabriel Rădulescu, Sector 4
Gheorghe Ialomițianu, Brașov
Ion Melinte, Bacău
Florian Bichir, București
Nicolae Davițoiu, Gorj
Corneliu Bichineț, Vaslui
Anișoara Stănculescu, Dolj
Teodora Desagă, Ilfov
Ionel Roiban, Vâlcea
Valerian Vreme, Bacău
Cristian Lungu, Cluj
Ștefan Florescu, Sector 6
Mirela Bîznă, Vrancea
Florin Creț, Maramureș
Marian Bârgău, Sector 1
Liviu Pop, Satu Mare
MaricelGangu, Vaslui
Traian Mircea Iancu Peța, Ilfov
Sile Cobzaru, Giurgiu
Daniel Corneanu, Harghita
George Popescu, Botoșani
Cristian Ciocoi, Sector 3
Elisabeta Grigore, București
Costică Popa, Harghita
Corneliu Popescu, Botoșani
Liviu Coman, Călărași
Tiberiu Ciprian KecskesSimionca, Bistrița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare