BREAKING NEWSȘtiri

Noua hartă de impozitare a Câmpinei intră spre aprobare în Consiliul Local

După îndelungi pregătiri și amânări în ultimii trei ani, noua hartă de impozitare a Câmpinei va intra pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local ce va avea loc mâine, 28 septembrie. Forul legislativ local va avea de ales între a vota favorabil noile criterii de impozitare propuse de grupul de lucru constituit la nivelul Primăriei Câmpina în anul 2021 sau a le respinge, pe fondul faptului că, potrivit calculelor, chiar și în urma restrângerii unor criterii, cea mai mare parte a proprietăților câmpinenilor vor intra, cel mai probabil, începând cu anul 2023, în zona A, cu cele mai mari impozite.
Istoria acestui proiect de hotărâre inițiat de consilierii Valentin Crețu (USR), Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Noemi Ionescu (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL) și Horațiu Zăgan (PSD), precum și motivele pentru care a fost amânat atât de fosta administrație condusă de Horia Tiseanu, cât și de actuala administrație, condusă în prezent de Alin Moldoveanu, vi le-am prezentat pe larg în vara acestui an, atunci când a fost adus în discuție și litigiul dintre Primărie și societatea care a actualizat harta de impozitare în anul 2019.

Dintr-o Informare făcută de Serviciul Urbanism al Primăriei Câmpina, anexată proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de mâine, aflăm câteva aspecte ce scot în evidență motivele pentru care cea mai mare a proprietarilor din Câmpina vor plăti impozite mai mari începând cu 2023 dacă legislativul va aproba proiectul: „În ședințele de lucru din perioada 13.05.2021 – 07.07.2021 au fost analizate criteriile și punctajele aprobate prin HCL nr. 84/ 2019 și s-au eliminat din cele 28 de criterii, cele care au avut un conținut similar sau parțial similar. Criteriile rămase au fost aduse la cunoștința Comisiei de Buget Finanțe și Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local, de către Serviciul Urbanism, la solicitarea domnului primar, cu propunerea de realizare a unei noi simulări a hărții pe baza acestora. Pe baza informațiilor puse la dispoziție de către Hidro Prahova, Serviciul ADPP și Serviciul Investiții, Serviciul Urbanism a analizat imobilele de pe fiecare stradă și a întocmit un tabel, calculând la fiecare punctajul aferent în funcție de noile criterii, încadrându-le în zona de impozitare corespunzătoare. În urma noilor criterii, prin reducerea pragului de punctaj, s-a constatat că situația nu se schimbă foarte mult în comparație cu cea inițială. În ambele variante, având în vedere investițiile realizate pentru modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea și înlocuirea rețelelor de alimentare și distribuție apă, canalizare menajeră și pluvială, gaze naturale, modernizarea și creșterea calității spațiului public, a spațiilor verzi amenajate, ridicarea anumitor interdicții de construire ce vizau zone mari din intravilan, cât și dezvoltarea infrastructurii instituționale și de servicii, impactul pentru anumite străzi va fi semnificativ, ceea ce este absolut normal, având în vedere că zonele de impozitare nu s-au mai modificat din anul 2006”.

Un comentariu

  1. Normal, ne maresc impozitele, ce sa stie ei.. in acelasi timp primarul Moldoveanu ajunge la salariul de 19125 lei, aproape 4000 de euro… nesimtire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare