BREAKING NEWSInterviuri

Ion Alexe, legenda boxului românesc, a împlinit 77 de ani

Campion european la București în anul 1969, vicecampion olimpic la Munchen în anul 1972 și multiplu campion național în perioada 1967-1973 la categoria grea, Ion Alexe, legenda boxului românesc, a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani și își reamintește cu plăcere cele mai importante momente din cariera sa sportivă.
Invitat la emisiunea Fața și Reversul, realizată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești, Ion Alexe a povestit istoria meciurilor de referință cu americanul George Foreman la Olimpiada din Mexic (1968) și cu Teofilo Stevenson, cubanezul pe care l-a întâlnit de două ori, o dată la Jocurile Olimpice de la Munchen în 1972 și a doua oară la Centura de Aur, competiție care a avut loc la București în anul 1973.

Emisiunea dedicată marelui campion al greilor Ion Alexe, pe care vă invităm să o urmăriți în continuare, l-a avut ca invitat special pe Titi Tudor (Prosop), unul dintre cei mai importanți antrenori de box din istoria recentă a României, care i-a mărturist fostului vicecampion olimpic, între altele, că în tinerețe a fost idolul său și exemplul pe care l-a urmat în cariera pugilistică.

Declarații pe scurt:

Titi Tudor:

  • Dânsul nu știe, dar îi spun acum, în direct: m-am apucat de box în anul în care maestrul Ion Alexe a câștigat titlul european la București, a fost idolul meu. În 1972, când maestrul Alexe a devenit campion olimpic la Munchen, eu am câștigat titlul național.
  • Ieri am trăit poate cea mai frumoasă seară după titlul mondial al lui Leonard Doroftei. Un alt elev al meu, Fabian Stroe, a ieșit campion european la juniori. Competiția a avut loc la noi, la Ploiești. Copilul este crescut de mine de la vârsta de 10 ani și anul acesta a terminat școala cu media 10. Este un copil deosebit, care se ține și de carte și de box.

Ion Alexe:

  • Meciul cu George Foreman l-am pregătit bine, prima repriză a fost așa și-așa, echilibrată. A doua repriză am dominat eu, iar în a treia repriză aveam arcada puțin spartă și arbitrul a oprit meciul. Ulterior, când Foreman a ajuns în vârful lumii boxului, am avut un sentiment de mândrie.
  • Stevenson era făcut pentru box. Cubanezul nu avea multe lovituri în arsenal, dar excela prin directa de dreapta. O dădea, cădea adversarul!
  • Am amintiri de neuitat, am boxat cu mari campioni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare