BREAKING NEWSȘtiri

Contracte generoase acordate de administrația Moldoveanu pentru consultanță și studii de imunizare la schimbările climatice

Pe final de mandat, administrația condusă de primarul Alin Moldoveanu continuă să aloce fonduri din bugetul public pentru diverse studii și servicii de consultanță.
Doar în lunile aprilie și mai ale acestui an, Primăria Câmpina a achiziționat, prin cumpărare directă, servicii de analiză și consultanță tehnică în valoare totală de 185.000 lei fără TVA, adică peste 40.000 de euro, de la două firme din București abonate la bani publici.
Cele două firme sunt RomActiv Business Consulting SRL și Premium Business Services SRL, ambele conduse de Radu Onofrei, președintele ACRAFE (Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene).


Datele din Sistemul de Achiziții Publice arată că, în ultimii trei ani, Primăria Câmpina a încheiat cu RomActiv Business Consulting SRL contracte de consultanță în valoare totală de 1.383.795 lei (peste 270.000 de euro), societatea fiind în topul firmelor care au obținut cele mai multe contracte de consultanță la nivel național pentru proiecte propuse spre finanțare prin PNRR.
Mai nou, în urma unei directive a Comisiei Europene, administrațiile locale au nevoie de studii de imunizare la schimbările climatice și DNSH (Do No Significant Harm) pentru realizarea obiectivelor de investiții. Ei bine, a doua firmă deținută de Radu Onofrei, Premium Business Services SRL, înființată în anul 2020, s-a specializat tocmai în acest domeniu, iar contractele cu administrațiile locale din toată țara curg pe bandă rulantă. Primăria Câmpina a comandat, nici mai mult, nici mai puțin decât cinci astfel de studii pentru tot atâtea proiecte de investiții. Dovadă că această afacere merge ca unsă și rețeta este una de succes este faptul că cifra de afaceri a firmei a crescut fulminant, de la 51.000 lei în 2020 la 2.444.444 lei în 2023, având doar doi angajați.
Graba cu care s-au făcut aceste achiziții ar putea fi explicată și de faptul că se apropie momentul alegerilor locale care i-ar putea lăsa cu ochii în soare, cel puțin o vreme, pe mulți dintre acești consultanți favorizați de mediul politic.
Sunt și voci care speculează că aceste firme abonate la bani publici, apropiate de administrația Moldoveanu, s-ar ascunde în spatele unora dintre sponsorizările cu care de laudă edilul-șef. Rămân însă doar simple speculații, atâta timp cât lista sponsorilor rămâne anonimizată, pe fondul lipsei de transparență a autorităților câmpinene.

5 Comentarii  

  1. Sunt cam disperați uni care au furat și jarmanit orașul de 30 anii și nu mai fac ce vor ei dar vedem la vot

    1. Este o bătălie între băieții deștepți.Anghel senior vs Anastasescu.Si înghesuială mai mare e la PSD plus PCC..Numai ca stăpânul are ingrata misiune sa facă angajări după 9.Si tot karatistul câștiga.La Ploiești CJ îl va lua PSD iar primăria extremiștii Aur.Volosevici nu e ce a fost cândva….

  2. Doamna Nistor sa faca bine si sa sesizeze pe cei care trebuie sa verifice pe ce a cheltuit fostul primar o gramada de bani. Nu ca am avea mare incredere in cei care ar trebui sa aiba grija de banii nostri. Corb la corb nu isi scoate ochii, vero?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare